středa 18. prosince 2019

Zvonící stromek rožmitál

Kvete od dubna do června. Po létě a odkvětu se výhonky zkrátí na cm. Tvar udržujte podle potřeby. Pokud ji chcete vést po pergole , altánku nebo stěně, . Po odkvětu dozrávají převislé zelené lusky. Může také růst bez opory a vytvoří tzv.


Na dalším pokračování zahrady máme jabloně, hrušku, trnky, borůvky, maliny, rybíz, jahody a pár zeleninových záhonků. Květy vistárie na pergole. Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit. Vistarie - klasická popínavá rostlina.


Velmi působivá je na pergole. Nová výstavba v Židlochovicích v blízkosti naučné stezky - v tomto případě nás zaujala krásně rozkvetlá vistárie květnatá na pergole. Jen mě překvapuje, že takto vypadá vistárie 11. My máme vistárii na pergole a obrůstá později než sousedovi o kus dál, který ji má u jižní . Je tedy důležité rozmyslet si, zda chceme vistárii pěstovat na plotě, pergole či treláži u stěny.


Jen díky opěrné konstrukci může být vistárie. Na brněnské zahradě rodiny Jurůjových se vistárie zabydlela na pergole , která částečně zakrývá a zároveň lemuje rozlehlou terasu dlážděnou . Igno- rovat budeme rostliny s příčepivými kořínky, zaměříme se na úponkaté. Henryův, břečťan, vistárie , aktimidie. Na pergole mám vistárie a křivouše. Zahradním pracem vůbec nerozumím a vzhledem k svému věku jsem požádala syna, laika, aby mi na jaře tyto keře nějak.


Jedna z nejatraktivnějších popínavých dřevin, vistárie , krášlí pergoly,. Z květináče jsem si ji přesadila do volné půdy k pergole. Z toho plyne, že ji použijeme jako opadavou popínavou dřevinu u zdi, na pergole. Po pergole se bude pnout modře kvetoucí vistárie čínská (Wisteria sinensis). Pergola přímo navazuje na fasádu domu.


Stávající studna umístěná poblíž dlažby . Silná rostlina, které se bude dařit u slunné zdi nebo na pergole ! Zasaďte ji na významné místo, určitě si tuto rostlinu zamilujete! Vistárii ´Rosea´ budete muset . Pokud jste snili o pergole porostlé romantickými růžemi, ale pichlavým kráskám se na Vaší zahradě příliš nedaří, nahraďte je vistárií. Například břečťan ladí s klasicistním stylem, vistárie vyniká na pergole umístěné u vodní plochy. Zimolezy s hrachory vytvoří milý venkovský dojem. Naše vistárie se pne po pergole a poskytuje skvělé podmínky pro zastíněné letnění.


Také je nutno myslet na okolnost, že ovíjivé výhony fungují jako škrtiči. Dokáží uškrtit okapové roury, případně rozlámat dřevěné .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky