čtvrtek 12. prosince 2019

Máta citronová

Jedná se o mátu s citrónovým aroma vyšlechtěnou z máty peprné. Listy jsou zubaté, mají zelenou barvu a tmavě fialový okraj a krásnou, . S pronikavou citronovou vůní je vhodná do čajů, mochito koktejlů nebo na mátové sirupy. Vypěstujte si mátu: citronovou, jablečnou nebo čokoládovou. Původní domovinou máty je jižní Evropa . Rostliny tvoří menší keříky, .

Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od Kč s rychlým. Charakteristika: Mäta citrónová ´Citaro´ má lesklé oválne listy, ktoré majú výrazne citrónovú arómu. Táto odroda rastie v kríčkoch.


Citron - máta citronová. Dá se využít jak za studena kdy se přidá do studené vody ve džbáně nebo také za horka kdy se zalije teplou vodou a vyluhuje se. Paleta liečivých účinkov sa v priebehu storočí stále rozširovala. Hodí se jako ozdoba na všechny letní moučníky, skvěle s ní vyladíte mojito, ale zmírní i bolesti zubů a .

Intenzivní vůně po citronu a mentolu. Máta je velice aromatická a má. Datum dostupnosti: Napsat recenzi. Mentha x piperita var. Stačí použít aromalampu a pustit vůni máty k nám.


Jemně zmírňuje frustraci. Ta snad nesmí chybět v žádném bylinkovém záhoně. Patří k našim nejznámějším léčivkám. Najdeme ji v zahradách i volné . Populární intenzivní citronově -mentolová máta s dekorativními listy.


Výborně se hodí do čaje i osvěžujících nápojů. Krásná prastará farma v malebné vesničce jen pár kilometrů za Prahou. Stanislav Hecht tu výhradně pro nás pěstuje několik desítek druhů rajčat, papriky všech . Pro milovníky bylinek je skvělou trofejí do bylinkové zahrádky,zvláště v . Jednotlivé druhy máty vypadají jinak, liší se tvarem a . Ulevuje od bolestí, zmírňuje podráždění a má příznivý vliv na podporu funkce trávicího . Máty je spousta druhů – například existuje máta jahodová, pomerančová nebo citrónová.


Použítí do čajů, koktejlů.

Tvoří keříčky, má tmavší zelenou barvu. Je nezameniteľná svojou vôňou po citróne a mentole.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky