Preventivně se stříká 1x. Postřik z kopřivové jíchy má odpuzující efekt proti mšicím. Lze použít i výluh z . Mšice je běžný škůdce, který trápí na zahradě asi každého. Radek Beneš s ním bojuje jednoduchým, starým a . Té to neublíží, mšice to zlikviduje.
Proto den po aplikaci důkladně omyjte listy. K boji proti mšicím můžete využít i přírodní produkty. Zatočí s nimi například kopřivový nebo pelyňkový . Kopřivový zákvas lze . Z vratiče připravujeme výluh nebo hnojůvku: 3až 5gramů čerstvých . Neředěný výluh můžeme používáme jako postřik proti mšicím. Napadlo vás někdy, co se v únoru děje s pokojovými rostlinami?
Je to nejen ideální měsíc pro jejich přesazení, ale také pro jejich kontrolu. Hnojte výluhem z kopřiv, připravit se dá snadno a rychle! Pelyněk je vhodný i na bylinky, které se chystáte využít v kuchyni. Pokud se chystáte sprej použít na . Je to proto, že mšice usazené na rubové straně z listu sají šťávu a tím rostlinu připravují o důležité živiny a. Oblíbeným a letitým receptem je výluh z tabáku.
Podobným způsobem lze připravit i kopřivový či pelyňkový nálev. Nejlepším základem každého rostlinného hnojiva jsou kopřivy – kopřivový výluh prospívá zelenině i květinám. Obsahuje velké množství dusíku . Tento nálev je účinný proti mšicím a sviluškám.
Rozdrobte kopřivové listy se stonkem (ne kořen) a nechte je vyluhovat ve studené vodě. Protože jejich výluh obsahuje velké množství dusíku, prospívá zelenině i. Tímto čerstvým neředěným výluhem pak postřikujeme rostliny napadené mšicemi. Slupky z několika cibulí zalijte. Použít jako postřik kopřivový výluh je ideálním řešením zejména pokud vás trápí mšice.
Vratičový výluh proti mšicím a sviluškám. Podobně jako kopřivovou jíchu lze jíchu připravit také z vylámaných. Vyrobíte si z ní skvělé hnojivo nebo postřik proti mšicím.
Pomůže vám dokonce zlikvidovat mšice. Odvar je prostě odvar. POUŽITÍ: Proti molíku česnekovému a mšici makové. Roztokem postříkejte rostliny a po několika dnech opakujte.
Výluh přeceďte přes sítko nebo punčochu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.