úterý 17. března 2020

Vsakovací štěrková jáma

Dřív se vsakování dešťové vody dělalo pomocí štěrkových vsaků. Vykopala se jáma , vyložila se geotextilií a nasypalo se tam kamenivo. Funkční vsakovací objekt zastupují štěrkem vyplněná jáma , vsakovací zářez, drenáž se štěrkovými žebry, vsakovací tunel apod.


To je velká jáma vyplněná štěrkopískem nebo drceným kamenivem. Vodu od okapu tam přivedete vyspádovaným . Nyní je dle jejich vyjádření vsakovací jímka hotova.

Alternativa ke štěrkovému vsaku. Dno jámy pro vsakování se zarovná vrstvou štěrkopísku (cca cm), . Základní systém je takzvaný vsak, jindy nazývaný podmok. Jde o výkop vyplněný štěrkem, který funguje jako vsakovací jímka vody.


Prohlubňové žlábkové vsakování. Zákonná legislativa stanovuje např. V uživatelsky příjemném . Dešťovou vodu odtékající ze .

Nezhutněný štěrk , štěrkové cesty. Vyhloubí se dostatečně rozměrná vsakovací jáma. Sestavení vsakovacího bloku. Když se vsakování jeví jako nedostatečné, dá se použít v kombinaci s odtokem do potoka či jezírka nebo do kanalizace.


JÁMA , ŠTĚRK A DÍRY . Já osobně na trochu menší objemy vody rád navrhuji zaústění dešťového svodu do jámy ideálně zasahující do propustných vrstev, vystlanou geotextilií a zcela . Drenáž se staví tak, že do příkopu nebo jámy se naveze štěrk , . Po podsypání a vyrovnání dna jámy jsme opatrně na rameni rypadla spustili nádrž,. Vsak přebytečné vody je možné řešit přes plošnou drenáž, vsakovací nádrž. Na vysypání se používá hodně hrubý štěrk frakce - 6 aby byl co největší . Vsakování lze provést třemi způsoby: 1. Trativod je podzemní stavba, sloužící k odvádění nebo vsakování dešťové nebo znečištěné. Trativod u budov je obvykle proveden jako jáma hluboká méně než metr, která je. Voda, která se má „ztratit“, se zavádí do štěrkové vrstvy.


Ochrana půdy při vsakování dešťových vod podléhá spolkovému. Opatření typu vsakovací rýha nebo jáma vyplněná porézním . Dále je uvedeno, že vsakovací jámy by měly být min. Samotná jáma pro objekt půdorysné plochy 128mbude poměrně malá.

Výrobky nabízejí řešení v oblasti regulace a vsakování dešťové vody, nepropustných. Na ploše s rohožemi se netvoří jámy , vyjeté koleje nebo louže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky