čtvrtek 12. března 2020

Vlhkost

Předcházet jim a správnou vlhkost si můžete zajistit díky moderním technologiím. Problémy způsobuje nedostatečná i přebytečná vlhkost vzduchu. Při nízké vlhkosti vzniká statická elektřina, která způsobuje problémy zejména . Many translated example sentences containing vlhkost – English-Czech dictionary and search engine for English translations.


Tento úkaz je způsoben tím, že po úbočích hory se žene vzhůru silný vítr, v důsledku toho se sráží vlhkost a na Stolové hoře vytváří husté mraky. Neobsahuje-li vzduch molekuly vody, jedná se o suchý vzduch.

Podle množství vodních par určujeme vlhkost vzduchu. Vlhkost vzduchu se mění stejně jako teplota . Proč je vysoká vlhkost problém? Pocit špatného vzduchu v interiéru, případně pohled na vlhkoměr, napoví, že něco není v pořádku. Naší snahou pak může být, aby nebyl zbytečně suchý jindy, když zdi tak studené nejsou. O jeho vlhkost , tedy vlastně o větrání, se tehdy musíme . Zahřívání obecně znamená odnímání relativní vlhkosti vzduchu, přičemž ale hodnota absolutní vlhkosti zůstává stejná.


Je rovna hustotě vodní páry obsažené ve vzduchu. Absolutní vlhkost vzduchu měříme např.

Správná vlhkost vzduchu v bytě nebo v domě je základem ke zdraví a ke spokojenému bydlení. V důsledku přílišné vlhkosti vzduchu hrozí riziko vzniku plísní, . Je poměrem hmotnosti vody (h) obsažené v objemové jednotce vzduchu za dané teploty k . Relativní vlhkost – aktuální vlhkost ovzduší. Dynamika vlhkosti vzduchu ve cvičebně biofyziky během výuky. Ale nepřestávejte topit úplně, v místnostech by se mohla začít držet vlhkost a následně vznikat i plíseň.


Nepodceňujte správnou vlhkost. Vzduch ktorý neobsahuje žiadnu vodnú paru sa nazýva suchý vzduch, vzduch s obsahom vodnej . Viele übersetzte Beispielsätze mit vlhkost – Deutsch-Tschechisch. Na to, aby ste sa cítili príjemne, domácky, mali nohy v teple a pocit, že bývate v útulnom priestore, potrebujete hlavne správnu teplotu a vlhkosť. Pro zdravý a lepší spánek by vlhkost vzduchu v ložnici měla být v doporučeném rozsahu.


Při zvýšené vlhkosti vzduchu by se člověk častěji budil a více potil. Teplota vzduchu je °C. Nad mořskou hladinou je při teplotě 25 . Aj taká možno banálna vec ako vlhkosť môže mať na nás pozitívny, ale aj. Nulová hodnota znamená, že .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky