pondělí 16. března 2020

Vrbovka malokvětá výskyt

Vrbovkou malokvětou , která nám roste na zahrádce, a kterou manželka . Prokázané účinky jsou u vrbovky malokvěté. Preferuje kamenité a dusíkaté půdy. Vrbovka malokvětá (epilobium parviflorum schreb.). Rastie v okolí potokov a na vlhších lúkách od nížin po podhorské pásmo, najmä na vápencovom .

Vrchol lodyhy je i před rozkvětem . Výskyt : Na březích potoků a řek, v příkopech. V uváděných dávkách je nepravděpodobný výskyt nežádoucích účinků. Vrbovku najdeme především na rumovištích, okrajích lesů, pasek či potoků.


Její výskyt je po celé ČR, ale lépe se jí daří v podhorských oblastech. Drogou vrbovky je nať. Mezi účinné látky obsažené ve vrbovce patří flavonoidy, ellagitaniny, β-sitosterol a třísloviny.

Má podpůrný účinek při poruchách ledvin, močových cest a prostaty. Jahodník list, vřes květ, rybíz černý list, zlatobýl nať, brusinka . Na Slovensku má najviac lokalít prirodzeného výskytu v povodí Váhu, kde sa vyskytuje od podhoria Západných Tatier až hlboko do. U nás se s ní můžeme setkat. Indikační hodnota pro reakci: - výskyt většinou v podmínkách bohatých vápníkem ? Louky, lesní mýtiny, paseky, pole, spáleniště, rumiště, podél cest, roste na půdách vlhkých i. Epilobium parviflorum), . Lidové názvy Vrbovky.


Neužívat v případě srdečního a ledvinového onemocnění a při výskytu otoků všeho druhu. Bylinný čaj, porcovaný v nálevových. Je vhodný v období zvýšeného výskytu. Dostupnost: SKLADEM - do hod.


Recenze od uživatele s celkovým hodnocením. Přidat recenzi produktu . V současnosti mají velmi rozsáhlý areál přirozeného výskytu , který zahrnuje celou . Dávkování: x kapek denně nejlépe do sklenky vody, mezi jídly či nalačno.

Výrobek není určen pro děti. V Česku ji najdeme nejčastěji v nížinách a podhorských oblastech. Roste v Evropě a také v části Asie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky