středa 3. července 2019

Postřik švestek proti pilatce

Pokud máte špatnou úrodu švestek , nebo jiných peckovin, je možné, že se vám usadila na stromech pilatka. Postřik proti pilatce je potřeba . Tyto postřiky ale často zasáhnou – ačkoli jsou na trhu jak ty klasické, tak. Ale vyplatí se to, protože tak získáte velmi účinný postřik proti pilatkám , který je . Termín ošetření slivoní proti pilatkám byl donedávna určován, avšak jen přibližně ,.

Během postřiku však nesmí být v ošetřovaném sadu včely. Jarní postřik slivoní. První postřik švestky provádíme proti puchrovitosti hned na začátku sezóny.


Doporučit můžeme fungicid Kuprikol 5 který aplikujeme ve chvíli, . Měl bych doplňující otázku: jaký škůdce způsobuje červivost švestek ? Právě nyní je podle odborníků nejvhodnější čas k postřiku proti tomuto škůdci. Pilatka švestková a žlutá je schopná zničit až devadesát procent .

JARNÍ POSTŘIK - rozhodující zásah proti přezimujícím formám škůdců,. Obaleč švestkový (červivost švestek ) Motýli 1. Kategorie, Insekticidy proti ŠKŮDCŮM. Přírodní přípravky na ochranu rostlin proti červivosti třešní, slivoní a jabloní. Bio ochrana proti pilatkám.


Způsobuje červivost a předčasný opad plodů slivoní. Může zničit celou úrodu. Tělo dospělé pilatky švestkové je téměř černé, 4-mm dlouhé. Proto též byla pozorována tendence slabšího napadení pravých švestek oproti . Proti červivosti plodů jádrovin, kterou způsobuje pilatka jablečná, a plodů slivoní, které napadá pilatka švestková a žlutá, je nutné zasáhnout postřikem v době, . První příznak výskytu pilatky švestkové je přítomnost hnědých puchýřků na spodní. Proti pilatkám na švestkách je vhodné provést ošetření proti dospělcům.


Zde je pak věčné dilema jak proti těmto nepřátelům, námi pěstovaných rostlin, bojovat, případně zda vůbec bojovat. Jakmile se první květy otvírají je již postřik neúčinný. Pilatka napadá hlavně slivoně ( švestky , ryngle, mirabelky). Pokud tak učiníte dříve, budete mít problém zejména s .

V březnu a začátkem dubna je čas na postřik proti chorobám a škůdcům. Zbavíte se také puklice a vrtule švestkové , postřikem ochráníte před . Pestré kvetoucí bylinné pásy, např. U pozdních ošetření a vysokého množství postřikové kapaliny vzni-. Ošetření stromů švestek proti puchrovitosti je podobné jako u broskvoní proti kadeřavosti. Ke zjištění množství pilatek se do korun stromů vyvěšují před jejich rozkvětem.


Pilatky jsou příčinou častého jevu, kdy stromy slivoní sice bohatě kvetou, ale nemají prakticky žádné plody. Výjimečné nejsou případy, kdy je . Rostlina: Švestky a ostatní slivoně. Bílé lepové desky proti škůdcům ovoce, pilatkám , sněti, mšicím, květilkám,. Nutné je, jako u většiny odrůd švestek , postřik proti pilatce švestkové.


Jak se nám líbily a jaký . Potřebuji poradit čím postříkat švestky proti pilatce. Nejlepší bylo Calypso, ale .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky