pátek 19. července 2019

Kdy vysévat ředkvičky

Koncem února můžeme, pokud počasí dovolí, vysévat rané otužilé ředkvičky , přímo na venkovní záhony. Teplotu půdy, která je pro úspěšné . Krom dalšího si na ředkvičkách cenily v nich obsažené sirné silice, jež hubí střevní plísně a bakterie. Zvláště na jaře, kdy je . Pro milovníky čerstvé zeleniny připomínáme, že i současné době je možné vysévat na předem připravené záhony podzimní odrůdy ředkviček. Předpěstování ředkviček nemá žádný význam, ale pokud chceme mít tuhle jarní zeleninu co nejdříve na stole, .

Jsou navíc velmi zdravé, především významné v jarním období, kdy bývají. Pro podzimní pěstování a sklizeň vyséváme ředkvičky od poloviny . Nejčastěji se vysévají na jaře a na sklonku léta. V létě, kdy je den delší, netvoří bulvičku, ale rychle . Víte, kdy vysévat ředkvičky ? Nyní je právě příhodná doba k výsevu ředkviček na záhon, . Z jara nastává doba na výsev ředkviček. Připomeneme si všechny náležitosti, jak připravit půdu a zasít.


Raphanus sativus var.

Vyberte ředkvičkám slunné místo, především pokud je vyséváte časně zjara, kdy je vítaný každý sluneční paprsek navíc. Udělejte rýhu asi až . V pařeništích nebo sklenících můžeme semena ředkviček vysévat už . Březen: Vyséváte mrkev, petržel, špenát, salát, kopr, karotku, ředkvičky. Vysazujete bylinky a sazečky cibule.


V únoru, jakmile pominou největší mrazy, připravíme si ve skleníku půdu, abychom mohli vysévat ranou zeleninu: ředkvičky , případně i salát a špenát. Jak pěstovat ředkvičky. Z tohoto článku se můžete dozvědět o tom, jak pěstovat ředkvičky.


Výhodné je vysévat v týdenních nebo 14denních intervalech. Při výsadbě semen brzy na jaře, kdy jsou stále možné mrazy, je třeba dbát na ochranu mladých sazenic, aby. Kdy a jak provést výsev. Rané odrůdy vyséváme do . Během března vysévejte na záhony špenát, dále můžete v druhé polovině měsíce přidat ředkvičky , petržel a mrkev. Vzcházející semínka a . Tentokrát to budou letní ředkvičky a ředkev, letní špenát, listový celer,.


Stále lze vysévat mrkev, černou a červenou ředkev, keříčkový fazol, . Ven je můžeme vysévat už kolem půlky března, do skleníku nebo pařeniště. Nejlépe se ředkvičkám daří zjara a na podzim, kdy je dost vláhy, . Na jaře a na podzim můžete do truhlíku vysévat také špenát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky