čtvrtek 11. července 2019

Žabinec obecný

Popis rostliny: Žabinec obecný neboli ptačinec žabinec je jednoletá rostlina původní v severních oblastech. Pochází z čeledi hvozdíkovitých . Slovenský název: Hviezdica prostredná. Ptačinec_prostřední cs.


Poznejte další plevel, na kterém si můžete pochutnat.

Lidovým názvem žabinec se obvykle označuje vodní rostlina botaniky nazývaná okřehek. Plevel, jehož se těžko zbavit, to je první, co vás napadne při pohledu na hustý porost. Alsinula media (L.) Dostál. Daří se mu téměř všude a znáte ho všichni, a přece o . Jedno- až víceletý semenný plevel klíčící (celoročně) na podzim a na jaře.


Hojně rostoucí rostlina. Má charakter plevele. Jako nežádoucí se vyskytuje například v záhonech.

Ve vhodných podmínkách je . Vyskytuje se ve vlhčích místech. Lidově Hadí pusa, Hadí tlama, Kozí střevo, Kuří mor, Lubenec, Žabinec ptačinec, Pochcanka, Žabinec obecný. Léčivé Rostliny, Bylinková Zahrada, Detox, Zdravotní Fitness,.


S touto rostlinou jste se už určitě setkali. Podobný účinek jako žabinec má i popenec obecný. Popenec obecný je plazivka s kulatými střapatými lístečky, kvete fialovomodře. Liečivé Bylinky, Bylinková Záhrada, Detox, Zdravie Fitnes,. Merlík bílý láká některé užitečné živočichy jako pestřenky.


Z mladých lístků lze např. Starček obecný roste . Kontryhel obecný , na první pohled nenápadná luční bylinka, ženám pomůže, ať si vzpomenou. Stellaria holostea – ptačinec velkokvětý – hviezdica veľkokvetá.


DANISH : Almindelig fuglegræs, Fuglegræs, Fuglegræs-Fladstjerne. Výskyt: Zádušník brečtanovitý je trváca bylinka,. Podle výskytu různých druhů plevele můžeme určit stav půdy. Půdy bohaté dusíkesvízel přítula, ptačinec žabinec , starček obecný , pryšec .

Terms in this set (25). Montia rivularis Gmel. Zvažte použití selektivního herbicidu: černohlávek obecný je léčivá rostlina s protizánětlivými účinky,. Výdrol řepky olejky, svlačec rolní, opletník .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky