středa 17. července 2019

Mečíky obrázky

Jediná mrazuodolná rostlina svého druhu, která přežívá i naše zimy. Populární polokeř původem ze středozemí. Květy šmolkově fialové. Bylinky uživatele Eva. Levandule - Lavandula.


Je to vytrvalý dekorativní polokeř.

Kvete fialově a modře. Její pěstování je ještě snadnější, než by se . Aväak napŕíklad estery, způsobující typíckou levandulovou Vůni, jsou ve vodë. Oficiální stránky obce. Kdy a jak stříhat levanduli.


Pravidelně stříhané rostliny budou husté, bohatě větvené a bez holých částí. A čím hustší vaše levandule bude, tím . Nabízíme rostliny , zahradnické potřeby, dekorace.

Prodej vzrostlých stromů a keřů i pokojových rostlin. Hledáte levandule sazenice? Používá se do skalek, k tvorbě různých vonných a barvitých . Využití je zejména ve farmacii, kosmetice a jako odpuzovač . Abychom dosáhli mohutnějšího květenství, musíme rostlinu pravidelně vystříhávat.


Rostlina je to teplomilná a vápnomilná. Po odkvetu větve levandule seřežeme. Půdy vyžaduje písčité i kamenité, prohřáté s dostatkem živin.


Předmětem sběru je květ, sbíraný od . Vzrostlé rostlinky se přesazují na venkovní stanoviště nejdříve v polovině května nebo spíše až v červnu. Vyžadují slunečné a teplé stanoviště, ale je dobré rostliny. Na zimu přikryjte chvojím. Stanoviště: plné slunce. Doba květu: červen - srpen.


Výška vzrůstu: - cm. S levandulí (Lavandula angustifolia) se budete těšit po celý rok! Najdete zde více než druhů léčivých a aromatických rostlin. Zahrada orientovaná k jihu je ze severní strany chráněna třímetrovou kamennou zdí, která zde .

Rozmnožuje se semeny nebo dělením trsů nebo řízky z výhonků jednoletých rostlin. Počet kusů v balení:ks.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky