pátek 12. července 2019

Pěstování salátu ve skleníku

Odrůd pro pěstování je široká škála, vybrat si můžete například odrůdu Safír, což je salát určený do tvrdších pěstebních podmínek, nevytápěných . Mezi nejčastěji pěstované plodiny ve skleníku patří salátové okurky, rajčata, papriky, saláty , ředkvičky či kedlubny. Otužilou listovou zeleninu můžete ve skleníku pěstovat už v březnu. Ale pozor na to, že saláty v sobě rády hromadí dusičnany, pokud strádají nedostatkem světla . Nejčastějšími plodinami pěstovanými ve skleníku jsou však již tradičně rajčata, ředkvičky, salát , papriky, salátové.

Zahradničení ve skleníku je pořádná věda. Hnojte s ohledem na plodiny, které chcete v daném místě napříště pěstovat. Pokud sázíme salát do pařeniště nebo skleníku měla by zálivka být velmi nízká,.


Při pěstování salátů doporučujeme použít na přikrytí sazenic netkanou textilii, . K pěstování si můžeme pořídit sazenice, ale zvládneme si jej vypěstovat i ze. Kromě různých drobnolistých salátů vám stihnou vyrůst i ředkvičky, kopr, špenát, hlávkový salát a další. Novinkou je asijská listová zelenina – . Zeleninu ve skleníku lze pěstovat dvěma způsoby.

Například mezi rajčata a papriky můžete zasadit salát nebo ředkvičky. Výsev na přímou spotřebu: ředkvička, ředkev setá, karotka. Sazenice se třemi až čtyřmi pravými listy vysazujeme na záhon koncem března až do dubna, do sponu × až cm. Pařeniště, skleník či . Skleník v březnu: okurky, salát , ředkvičky, rajčata, kedlubny. Ve skleníku je již jaro.


Je určena pro pěstování ve sklenících. Výběr typů a odrůd salátu pro pěstování přes zimu je bohatý. Buď vyseje salát do skleníku , kde půda nepromrzne, nebo vzešlý salát na . Informace a odrůdy rostlin pro zimování.


Zimní salát - pokud máte rádi saláty , existuje hned několik zimních mrazuvzdorných salátů , které vám v . Na pěstování salátu není nic složitého. Dubáček vysazujeme na záhon, do pařeniště či skleníku velmi mělce, jelikož jeho srdéčko musí zůstat . Na jaře, salát , brukev, kapustu a květák. Na podzim odrůdy salátu , chryzantémy, které zde můžeme ponechat až do jara.


Pěstování ve skleníku.

Každá z těchto rostlin má jiné nároky na pěstování. Jak dosáhnout bohaté .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky