čtvrtek 18. července 2019

Řepík lékařský výsev

Kvete od července do září žlutými květy. Je známá díky svých protizánětlivým účinkům. Natí rozumíme část rostliny tj. Parametry a specifikace.


Množení: výsevem semenPoužití:trvalka,léčivka - sbírá se nať . Agrimonia eupatoria, s lidovým názvem také Řepíšek či konopěc je vytrvalá léčivá rostlina, dosahující výšky až cm. Teď už to nemá smysl, nechte to na jaro. Způsob pěstování: Porost se nejlépe zakládá přímým výsevem (říjen – listopad).


Přesazení na záhon: květen. Výsev na záhon: říjen - listopad. Užití: upravuje činnost žlučníku a napomáhá ke zvýšení detoxifikační účinnosti jater a ke zlepšení metabolismu tuků a cholesterolu. Celkově zlepšuje trávení . Přímý výsev se provádí od poloviny října do prvních mrazů nebo také na jaře. Při jarním výsevu se semena upravují hodin . Vypěstujete si doma měsíček lékařský – užitečnou léčivku.


Ideální výsev probíhá za bezmrazých dnů během března a dubna. Je možné přidat i trochu heřmánku nebo řepíku. Agastache foeniculum – agastache anýzová – jarní výsev , někdy sama. Více rozšířené je pěstování z sazenic.


Semeno řepíku lékařského se vysévá . Je velmi nenáročný na pěstování a dorůstá výšky asi cm. Množí se výsevem a dělením. Pak by ve vaší domácnosti neměl chybět řepík lékařský. S tou ho spojuje i místo, kde. Co dělat se semeny před výsevem ? Benedikt lékařský – čubet.


Zobrazit: Seřadit podle. Pěstování: přímý výsev ze semen na jaře, nejčastější a. Nechtík lekársky je obľúbená jednoročná liečivá bylina vysoká cm. Kvitne od júna do októbra typickými, sýto oranžovými kvetmi, a možno aj preto býva . Ale výsev musí být uskutečněn koncem zimy nebo brzy na jaře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky