pondělí 9. března 2020

Vzdálenost plotu od hranice pozemku

Kapradiny mají vějířovité listy. Dalšími důležitými částmi listu mohou být palisty a pochva. Různé typy žilnatiny listů.


Základní charakteristika listu- postranní orgán, který se tvoří pouze na stonku- většina listů po. Jak provést zmlazovací řez slivoní. Je nutné se zaměřit zejména na snížení .

Podívejme se na to, jak provést řez u jednotlivých druhů ovocných stromů. Typy listů – jednoduchý . Dřevo slivoní je křehké a větve v ostrých úhlech se pod tíhou plodů často lámou. Postavení listů na stonku. Pokusem zjistí, že různé typy listů pracují s vodou podobně. Příprava před lekcí: Vytiskněte každému žákovi pracovní list Připravte si motivační příběh O čtyřlístku.


Rozlišujeme dva základní typy listů : a) řapíkaté listy – list tvořen z řapíku a čepele b) přisedlé listy – řapík chybí, čepel přisedá na stonek. Některé listy mají výrazně vyvinutou listovou pochvu (vaginu), což je pro některé druhy charakteristické (1).

Zimní řez jabloní a hrušní musíme stihnout do rašení, takže únor je ideální čas. Prořezáním dáváme ovocným stromům novou vitalitu na jaro a . V této době po odkvětu provádíme i řez zmlazovací. Zmlazovací řez stárnoucích korun jabloní.


Při výsadbě slivoně postupujeme stejně jako u meruňky. Udržovací a zmlazovací řez jabloní a hrušní. Tento řez provádíme u dřevin se zapěstovanou korunou po ukončení výchovného řezu. U rodů Drosera (rosnatka) a Drosophyllum (rosnolist) jsou na listech vytvořeny. Dalším typem listů jsou šupiny, které jsou drobné, tenké a často nezelené.


Základna čepele bývá srdčitá, zaokrouhlená, klínovitá, sbíhavá nebo asymetrická. Okraje listů jsou celokrajné, pilovité, zubaté, vroubkované, . Rostliny při své výživě spotřebovávají oxid uhličitý a do ovzduší . Licuala (např. L. orbicularis a L. cordata), naopak hluboce dělené do úkrojků ( list dlanitosečný) jsou třeba listy druhů z . MORFOLOGIE CÉVNATÝCH ROSTLIN - List.


Unsubscribe from David Indra? U starších slivoní a švestek odstraňujte zahušťující patra koruny a suché větve ( není třeba provádět detailní řez ). Na obrázcích vidíte strom před .

Reálně tedy, pokud ošetřujeme starý strom, děláme průklest a zmlazovací řez. Podle požadavků skupin druhů, druhů a odrůd. Golden Delicious´-´Rubín´. Plodonosné útvary peckovin – slivoně. U jiných odrůd musíme uplatňovat zmlazovací řez plodného dřeva.


Jednotlivé ovocné plodiny mají velmi často rozdílné nároky na řez. Totéž platí i pro meruňky, švestky a slivoně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky