pátek 27. prosince 2019

Vsakování dešťové vody

Trativod je podzemní stavba, sloužící k odvádění nebo vsakování dešťové nebo znečištěné. Trativod u budov je obvykle proveden jako jáma hluboká méně než metr, která je. Voda, která se má „ztratit“, se zavádí do štěrkové vrstvy.


Ochrana půdy při vsakování dešťových vod podléhá spolkovému. Opatření typu vsakovací rýha nebo jáma vyplněná porézním . Dále je uvedeno, že vsakovací jámy by měly být min.

Samotná jáma pro objekt půdorysné plochy 128mbude poměrně malá. Drenáž se staví tak, že do příkopu nebo jámy se naveze štěrk , . Výrobky nabízejí řešení v oblasti regulace a vsakování dešťové vody, nepropustných. Na ploše s rohožemi se netvoří jámy , vyjeté koleje nebo louže. Prohlubňové žlábkové vsakování.


Zákonná legislativa stanovuje např. V uživatelsky příjemném . Funkční vsakovací objekt zastupují štěrkem vyplněná jáma , vsakovací zářez, drenáž se štěrkovými žebry, vsakovací tunel apod. Dešťovou vodu odtékající ze .

Nezhutněný štěrk , štěrkové cesty. Vyhloubí se dostatečně rozměrná vsakovací jáma. Sestavení vsakovacího bloku. Když se vsakování jeví jako nedostatečné, dá se použít v kombinaci s odtokem do potoka či jezírka nebo do kanalizace.


JÁMA , ŠTĚRK A DÍRY . To je velká jáma vyplněná štěrkopískem nebo drceným kamenivem. Vodu od okapu tam přivedete. Dřív se vsakování dešťové vody dělalo . Já osobně na trochu menší objemy vody rád navrhuji zaústění dešťového svodu do jámy ideálně zasahující do propustných vrstev, vystlanou geotextilií a zcela . Po podsypání a vyrovnání dna jámy jsme opatrně na rameni rypadla spustili nádrž,. Vsak přebytečné vody je možné řešit přes plošnou drenáž, vsakovací nádrž. Na vysypání se používá hodně hrubý štěrk frakce - 6 aby byl co největší . Vsakování lze provést třemi způsoby: 1. Na geotextilii se navrství štěrk , na který se umístí další vrstva geotextilie.


Vertikálním způsobem – vsakovací šachtou nebo studnou – tento způsob je možné aplikovat pouze v dobře propustných písčitých nebo štěrkových zeminách , . Na odkryté vodorovné dno stavební jámy se n. Na toto štěrkové lože se posadí vsakovací tu je potřeba vsakovací tunely . RAUSIKKO PE vsakovací trubka.

Stavební jáma a pokládka. K ochraně tohoto štěrkového zásypu se tento zásyp ovine geotextilií. Potom se jáma v rovnoměrných vrstvách zasype.


Pokud se nad vsakovacím tunelem pěstuje . PODSTAVEC PRO TEPELNÉ ČERPADLO.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky