úterý 10. prosince 2019

Mateřídouška časná

Je to silně aromatická bylina, rostoucí v trsech. Trvalky abecedazahrady. Slovensky: dúška včasná. THYMUS PRAECOX Opiz – mateřídouška časná.


Roste v celé Evropě, přičemž přes Turecko zasahuje až na Kavkaz.

Thymus ciliatus Opiz non Lam. MATEŘÍDOUŠKA ČASNÁ albiflorius. Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně . Jak už název napovídá, mateřídouška se svým růstem jakoby plíží po zemi, kořenech a kamenech.


Má kobercový růst do výšky 5cm, je půdokryvná, při větší. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída . Otužilost: mrazuvzdorná.

Původ: střední Evropa. V katalogu nemáme podrobnější informace o mateřídouška časná. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu. Kromě toho se tu hojně vyskytuje mateřídouška časná , šťavel kyselý, kakost krvavý, štírovník růžkatý, trávnička přímořská a mnoho dalších druhů. Botanická fotogalerie - Prohlížení a vyhledávání fotografií rostlin.


Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits. Vegetation types, their description, maps and species composition. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů.


Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Zakrslý druh mateřídoušky dorůstá jen do cm. Vyhovuje jí přímé slunce, suchá kamenitá půda a od června do srpna kvete maličkými růžovými . Mateřídouška v plném květu v polovině června. Výška rostliny: 3-cm.


KONTEJNER 9X9CM - rostliny v kontejnerech lze sázet po celou sezónu. Nízká rostlina, pronikavé aroma, stanoviště . Objevte krásu mateřídoušek.

Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Naše trvalky uživatele Libuše Kučerová. Geocaching is a treasure hunting game where you use a GPS to hide and seek containers with other participants in the activity. Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory . Míšovice - Kadov - Stříbrný vrch - cz.


Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Na specifických písčitých půdách se daří mateřídoušce .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky