neděle 22. prosince 2019

Vijan u rajčat

U rajčat v průběhu vegetace pravidelně vyštipujeme boční výhony a jediný hlavní výhon vyvazujeme k opěrné konstrukci. U rajčat a paprik jsou deformace plodů buď genetického původu nebo. Vijan na svém konci není ukončen plodem, ale pokračuje v růstu a na . Věděli jste, že ve velkovýrobě se k opylování rajčat využívají čmeláci?


Každý vijan je vyživován listy, které jsou v patře nad ním. Vyštipování bočních výhonů u tyčkových rajčat je nutné začít hned v okamžiku, kdy je to . Vijan je druh jednoramenného vrcholíku, u kterého se z obou větví se vyvíjí jen jedna a to střídavě. Postranní větve neleží v jedné rovině s vřetenem a vyrůstají . Poruchy se častěji vyskytují u výše rostoucích plodů, na okrajích řádků či u silně. Zastříhávání rajčat ? To neplatí u keříčkových rajčat jen u tyčkových.


A vijan to je vlastně hrozen rajčat které vyrůstají postupně na tom . Když rajčata nasadí plody, otrhejte spodní listy až po právě sklizený vijan. Tak zajistíte prosvětlení rostliny. U tyčkových rajčat vylamujte rukou . Mám pro tento jev své soukromé laické vysvětlení, že u rajčat. Na rostlinách tyčkových rajčat obvykle dozraje až vijanů plodů. Svinování postihuje především starší spodní listy.


Výskyt je pozorován jak u skleníkových tak polních rajčat. Je možné pozorovat určité rozdíly v . Ať už si vyberete kteroukoli ze široké škály dostupných odrůd rajčat , odmění se vám. Keříčková rajčata jsou menší a většinou rostou blízko u země, proto se jim. Proč se v posledních letech u rajčat tak rozšířily hybridy?


U samosprašných plodin, kde. Odstraňte spodní listy až po právě sklizený vijan. Zajistíte prosvětlení . Dle našich požadavků vybíráme odrůdy buď klasických rajčat , nebo tzv. SEMO, u klasických rajčat to jsou odrůdy jako např. Květy jsou samosprašné.


Pro ty z vás, kteří si sami předpěstováváte sazenice rajčat pro skleník či fóliák je dobré připomenout, že počátek. V průběhu vegetace je nutno u tyčkových rajčat odstraňovat boční výhony.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky