pátek 27. prosince 2019

Štěnice postelní

Vše, co jste chtěli vědět o štěnicích, ale báli jste se zeptat. Mezi nejznámější druh štěnice patří štěnice obecná, někdy též nazývaná jako štěnice domácí či štěnice postelní (bed bug). Pokud jste si mysleli, že jde jen o problém . O štěnici domácí a jejím životě.


Má červenohnědé zabarvení a ploché tělo.

Bionomické jméno tohoto. Hromadný výskyt štěnice domácí, jinak také nazývané štěnice postelní , podle místa, kde ji můžete najít nejčastěji, totiž hygienici museli řešit už . Máme přístup k veškerým publikovaným odborným článkům, klinickým i laboratorním studiím týkajících se štěnic a . Biologie: ektoparazit člověka a domácích zvířat. V obytných domech je navíc nutné prohlédnout a případně ošetřit i okolní byty.


Ne nadarmo se totiž tento hmyz označuje jako štěnice postelní – přitahuje jej totiž lidské teplo. Cena za postřik se pohybuje okolo čtyř tisíc korun.

Výskyt štěnic je častější v prostorech, kde dochází k častějšímu střídání obyvatel. Už jste slyšeli pojem štěnice postelní ? Jedná se o parazita, . Připomeňme si ale nejdříve to, co bychom měli o štěnicích vědět. Harvardovy univerzity ve . Má hnědou, po nasátí mahagonovou barvu, někdy odstíny žluté. Drobný, silně zploštělý brouček velký cca 4-8mm. Patří do rodu ploštic, nelétají.


Cimex lectularius) někdy také štěnice postelní , se vyskytují v blízkosti člověka odedávna. Dospělý jedinec je silně zploštělý a má červenohnědé. Základní morfologie a biologie štěnice domácí.


Všechny vývojová stádia štěnice postelní. Jsou zde vidět: vajíčka, nymfy a dospělí jedinci. Zkušená odborná firma je schopna za součinnosti . O tomto poznatku britských vědců na svých internetových stránkách informuje BBC, píše agentura ČTK.


Hubení švábů, štěnic, mravenců, zavíječů, octomilek, potemníkovitých,.

Odborně se jim říká štěnice domácí, setkat se však můžete také s označením štěnice postelní. Letní sezóna - likvidace vosích a sršních hníz štěnice. Včera jsme přivítali první letní den.


Přejeme Vám krásné léto a zároveň připomínáme,. Nejčastější druh, štěnice postelní , se drží v blízkosti lidí. Jsou to noční tvorové, kteří sají lidskou krev. Objevují se především v postelích ložnic.


Likvidace štěnic moderními přípravky, na které nejsou štěnice rezistentní. Dospělá samička štěnice domácí, jinak také nazývaná štěnice postelní může naklást . Vyskytuje se zejména ve větších městech, například v ubytovacích .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky