čtvrtek 18. května 2017

Stihl 161

Stihl 161

Prajem úspešnú sezónu a pekné kvety. Kč poštovné a balné, pokud budu mečíky posílat poštou. Pro toto období jsou typické chryzan-. K rostlinám v květníku,.


Stihl 161

Proto si pro vyrývání vyberte nejlépe dobu, kdy je půda suchá. Když vysadíte gladioly ve skupinách, často začnou uvadat nepravidelně, takže. Rostliny se doporučuje přihnojovat, a to především v době, kdy se . Je nutno mít na zřeteli, že řez květů rostlinu ochuzuje o část asimilační plochy v době, kdy nová hlíza není ještě zdaleka vyvinutá.


U porostů, které slouží . Od okamžiku, kdy rostliny mají listy, můžeme začít hnojit. Mečíky netolerují sucho, takže je musíme pravidelně zalévat. Oba dva druhy jsou chráněné. Malou dávku Cereritu přidejte do půdy ještě v srpnu, kdy dorůstají hlízy v půdě a. Poptávka po vodě roste během kvetení. Kdy sázet hlízy mečíků.


Stihl 161

Druhé období nastává přibližně na přelomu června a července, kdy je vhodné porost zároveň přihnojit dusíkem, neboť začíná narůstat nová hlíza, . Mečíky ( gladioly ) jsou hlíznaté rostliny se vzpřímenými stonky, klasovitými květy. Důvod je jasný – mečíky kvetou krátkou dobu (zhruba dní). Letos jsou rozrostlé,veliké, ale ostatním už kvetou a ty moje vypadají. Hlízy mečíku sklidíme ke konci září nebo v říjnu, kdy začnou žloutnout. Mečíky kvetou během června a července, potom jejich krása postupně uvadá.


Abyste se po jejich odkvětu mohli těšit na jejich barevné odstíny i . Gladioly jsou vytrvalé rostliny, které je potřeba na zimu uskladnit. Potřebují lehčí půdu. V polovině července se už blíží doba, kdy mečíky rozkvetou. Na jaře je opět vysadím a mečíky krásně kvetou , ale začnou docela pozdě. Někdo říká, že je lepší je po odkvětu vyrýt, cibulky nechat odpočinout . Krok za krokem vám poradíme, jak se o mečíky neboli gladioly starat.


Stihl 161

Jelikož kvetení mečíku trvá v průměru dnů, zajistíte tak, že i jednotlivé. Mečíky odřezávejte do vázy ve chvíli, kdy jsou první květy na stvolech. N ejčasteji se cibulové hlízy mečíků vysazují během dubna a kvetou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky