úterý 30. května 2017

Renkloda oulinská

Klasická odrůda vhodná do všech poloh. Tato odrůda je samosprašná a je nejvhodnějším opylovačem. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Plod: větší, téměř kulovitý.


Slupka žlutá Chuť: je sladká, mírně aromatická, velmi dobrá. Je dobrý opylovač, plodí záhy a hojně. Kvete od dubna do května květy bílé barvy. Plody dozrávají v první polovině srpna.


Malvazinka -vyšší tvar empty. Nancyská mirabelka empty. Slivoň OULINSKÁ renklóda. Francie, nalezena v kraji Oulin u Lyonu. Ryngle má plod větší velikosti, kulovitého tvaru.


Plody: velké, kulovité, slupka je žlutá, ve stínu zelenavá, na slunci načervenalá, dužnina je zelenožlutá,. Prostokořenný ovocný stromek. Sklízí se v druhé polovině srpna. Opylovač je Ryngle zelená.


Odrůda je původem z ČR. RYNGLE OULINSKÁ je raná, samosprašná odrůda. Tak samo se chová i sousedová renkloda jak je vidno z přiložených obrázků.


Vedle má soused druhou renklodu , která není naštěpována, a asi . Oulinská je uváděna jako renklóda a Ontario slíva. Oullinská renklóda je středně raná,samosprašná žlutozelená renklóda ( bluma ). Stromy rostou zpočátku bujně, v plodnosti středně. Ryngle plodí například zelená renklóda (Prunus domestica).


Jde o kultivar výše zmiňovaného druhu slivoň renklóda. Renklóda raná ´ OULINSKÁ ´. Charakteristika a pestovanie. Provozovna: ulice 24. Višně: Morela pozdní Újfehértói Fürtös. Stromy kvetou středně pozdně, odrůda je částecně samosprašná.


Cizosprašná renklóda nenáročná na stanoviště.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky