úterý 23. května 2017

Rajčatové čatní s jablky

Horké chutney nalijeme do skleniček, uzavřeme a po vychladnutí skladujeme v ledničce (prý až několik týdnů, ale to nemohu potvrdit). Ze zeleniny se hodí papriky, rajčata, cukety či rebarbory. Recept je z kategorií: . A z ovoce jsou pro přípravu čatní ideální jablka, hrušky, třešně, angrešt, rybíz, jahody, . Chutney, nebo také čatní , je skvělý způsob, jak zužitkovat letní ovoce a zeleninu.


Zkuste náš recept , který neobsahuje žádné želírovací přísady. Ten recept vypada bajecne! Kde koupim Red curry paste?


Normalne nekde v supermarketech nebo musim nekam do specialniho obchodu? Vyberte si ze stovek receptů na česnekové čatní, které se vám budou snadno a rychle vařit. Pak vám vydrží uskladněné v temnu a chladu alespoň rok.


Meruňkové chutney s Sherry. Toto čatní je výborné ke grilovanému, restovanému, nebo pečenému masu. Z uvedeného receptu jsem uvařila malých skleniček od jogurtu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, třtinový cukr, me nové koření, . Připravte si domácí rajčatové čatní podle našich receptů : Rajčatové čatní na topinky.


Domácí čatní : Sladkokyselá směs zeleniny, ovoce, koření a sušených plodů. V Indii, odkud pochází, pod pojmem čatní. Milujete indickou kuchyni? Pak jistě oceníte následující recepty. Pro ty z vás, kteří neví, co čatní je, jedná se o polotuhou „omáčka,“ kterou . Každá jsem si jako doplněk k sýru připravily recept – já tedy pikantní jahodové čatni.


Spolu s námi tam byl i sommelier Vláďa, který naše . Autor receptu : Redakce . Základní recept se přitom během doby díky Britům pozměnil, avšak takové mangové čatní prý zůstalo dodnes stejné jako v originální receptuře. V receptech je ale vyžadován také kvůli vyrovnání chutí, proto používejte ideálně ovocné octy (jablečný, vinný), které výsledek vjemově obohatí. Nadrobno nasekejte papriku, cibuli, zázvor a stroužek česneku. Oberte mátu a koriandr ze stonků nasekejte.


Najemno rozmixujte a přidejte do nádobky . Chutney ( čatní ) jsem poprvé ochutnala u své kamarádky Fiorelly. Začala jsem hledat nové recepty na další zpracování ovoce a zeleniny v tomto stylu. Dejte zapéct do trouby na minut. Další chutné recepty.


Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Pro obměnu můžeme do čatní přidat i rozinky. Mango oloupeme a zbavíme pecky. Nutriční hodnoty na recept. Evropy našla cestu z Indie přes Anglii, připravujeme z ovoce (jednotlivé druhy tvoří vždy základ čatní ), .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky