středa 10. května 2017

Jak sázet jahody do truhlíku

Na balkon nebo terasu nemusí nutně patřit jen okrasné květiny. Do truhlíků si můžete vysadit nejen balkonovky nebo bylinky, ale také jahody. Plodí na dlouhých šlahounech, takže je můžete vysadit do truhlíků či.


Pěstování jahod je u nás velice oblíbené, téměř na každé zahradě nebo. Ale jahody se dají zdárně přechovávat i na balkoně a na terase, v květináči nebo truhlíku. Aby byla půda okolo nich dostatečně teplá, můžeme je zasadit do otvorů .

Měsíční jahody , jak se jim říká, jsou na pěstování v truhlících ideální. Starší a velmi známá odrůda Rujana vám plody zabezpečí na celý rok. Do jejich pěstování se můžete pustit zcela bez obav.


Chovej se k nim jak obyčejným jahodám. Zbývá vám ještě jedna možnost: pěstovat jahody v květináči. Váš balkon zkrášlí a navíc i potěší vaše bříško.


Vše, co potřebujete k pěstování jahod. Název, Hodnocení, Detail. Výnosy jsou ovšem zanedbatelné, jsou to jahůdky spíš do truhlíků a nádob pro potěchu a mlsání.

Pro truhlíky jsou ideální ty druhy jahod , které nedělají odnože. Jahody je možné pěstovat ze . Jejich plody jsou sice menší, ale rostlina plodí od května do října. Jahůdky jsou lahodné, chutí i vůní podobné lesním. Můžete je pěstovat na záhoně, v truhlíku i . Nepotřebujete záhon ani truhlíky. Pokud máme dostatečné množství sazenic, můžeme sázet první rok 2x hustěji.


Do nádob, truhlíků a na pyramidy sázíme raději na jaře, přes zimu hrozí vymrznutí. Kořeny sazenic je před výsadbou vhodné namořit – namočit na pět minut do. Lahodné jahody může pěstovat úplně každý. Aby předešli ztrátám, sázejí někteří pěstitelé jahodník až koncem září či začátkem října, kdy . Proto doporučujeme jahody pěstovat v co největších nádobách, naprostým minimem.


Prosím o pomoc při výběru vhodné odrůdy jahod do truhlíku na balkon. Nikdy jsem nepěstovala nic, celý život bydlíme v paneláku, jahody. Nejlepší je sázet jahodníky na místo, kde předtím byla plodina hnojená.


Pokud plánujete vlastní úrodu jahod zpracovat do džemů a dření,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky