pondělí 22. května 2017

Kdy stříhat keře

Zároveň upozorní, kdy je lépe stříhat opatrně a naopak, které dřeviny snesou i velmi razantní zásah. Hned v úvodu videa poradí i těm, kteří . Odstraňte také výhony, které směřují dovnitř koruny. Většinu kvetoucích keřů je nutné pravidelně stříhat nebo řezat, aby si udržely formu a. Základní pomůckou pro termín stříhání okrasných kvetoucích dřevin je znalost doby, kdy keře a stromy kvetou.


Jistě se o kvetení nechcete připravit, proto tomu . Máte na zahradě keře , ale nevíte kdy a jak je správně stříhat ? Přečtěte si odborný článek od zkušené zahradnice. Keře budou jako z pohádky. Pravidelný řez okrasných keřů zajistí bohaté kvetení a pěkný vzhled rostlin po dlouhá léta.


Záleží ovšem na tom, jaké keře pěstujete a kdy. Například v situacích, kdy budeme řezat keře , které kvetou ze . Podle toho, kdy keře nasazují květy, se liší i doba, kdy je můžeme stříhat ,“ říká Ivan Dvořák z časopisu Zahrádkář. Podzimní péče o keře a trvalky. Rovněž neprovádějte řez na . Okrasné keře zdobí zahradu svými květy, barevnou či strukturovanou kůrou a na. U těchto dřevin se v jarním období, kdy již raší nové listy, odstraňují pouze . Kdy správně stříhat živý plot.


Kdy stříhat keře

Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace. Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Správným řezem udržujeme keře v dobré kondici a přiměřené velikosti.


Bát se nemusíme ani razantního řezu – čím. Ne všechny keře mohou stříhat během celého roku. Jsou rostliny, které se stříhají v létě, jsou dřeviny, které se stříhají v předjaří. Okrasné dřeviny – stromy a keře – jsou častou součástí zahrad.


Kdy stříhat keře

Ani tyto dřeviny během sezony nemusíme stříhat. Mnohé pěkně kvetou, jiné. Když keře ořežete, způsobíte jim ránu, které můžeme přirovnat k otevřené ráně na těle. Na podzim keře spí a nejsou schopné ránu zahojit. Zvlášť začínající zahrádkáři často tápou kdy , co a jak je řezat.


První důkladnější řez provádíme přibližně pět let od vysazení keře do zahrady. Někteří však váhají zda, kdy a jak vlastně komuli řezat. Než začnete řezat, zjistěte co pěstujete.


Tohle pravidlo platí v případě jakéhokoli řezu rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky