pátek 19. května 2017

Borovice vejmutovka šišky

V 5g je cca ks šišek. Smolnatá šiška vejmutovky. V šiš- kách na zemi již nejsou téměř žádná semena.


Ta jsou odnášena větrem v době, kdy šišky ještě visí na koncích větví nej-. Vyniká svými velkými šiškami.

Podrobnosti viz borovice vejmutovka. Vyžaduje vlhčí a hlubší půdy na chráně- ném stanovišti. Wiethorst ́ (obr. 86) – nádherná borovice zejména . Také se říkalo, že jediná účinná zbraň proti němu jsou šišky borovice vejmutovky.


A právě po těchto šiškách skřítkové pečlivě pátrali po celém lese, dokud jich . Vejmutovky - pinus strobus. Balení kg kg je cca ks. Semena jsou vejčitá, hnědá, s proužkovaným křídlem.

Mladé šišky spíše připomínají šišky smrkové než borovicové. Mladé stromy jsou jako u většiny borovic velmi pravidelně kuželovitě vyvinuty u starších stromů se . K Zámečku, u schodů ke. Dozrávají na podzim druhého roku. Poptávám šišky borovice vejmutovky používám ji do výroby dekorací. Přehled jehličnanů – druhy borovic a smrků.


Máte tip kde ji nasbírat? Národní park Saské Švýcarsko. Zjisti, jak se od sebe liší jehličí a šišky borovice vejmutovky a borovice lesní.


Samovolně vypadávají semena po otevření šišek na stromě v březnu či dubnu třetího roku po opylení. Prázdné šišky ještě určitou dobu neopadávají, takže na jaře . Zralá semena v mateřských (samičích) šiškách leží v jamkách šupin. Pinus strobus - borovice vejmutovka. Mají dlouhou stopku, jsou převislé, úzké a pryskyřičnaté. Jejich délka je cca až cm.


Samičí šištice dozrávají za dva roky v dřevnaté šišky ,. Soubor: Šiška borovice vejmutovka.

Přejít na: navigace, hledání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky