středa 28. listopadu 2018

Levandule stříhání

Jak ostříhat levanduli , aby . Aug Při stříhání levandulí vznikají nejčastěji dva typy chyb, a to nedostatečnost řezu, kdy je řez veden zbytečně šetřivě a nebo naopak- příliš . Jak levanduli ostříhat a kdy, to se dozvíte v našem článku. Ovlivňuje tvar rostliny, kvalitu kvetení a celkový dojem rostliny. Oct Rostliny se doporučují stříhat do kulata, aby jejich spodek, který časem dřevnatí, nebyl vidět a levandule vždy obrazila čerstvými zelenými .

Jul Na jaře je u levandule potřeba provést radikální, zmlazovací sestřih. Podívejte se na krátké a názorné video v detailu jak stříhat levanduli. Levanduli zastřihněte cca cm . Zajímá vás také jaké.


Střih levandule by mě být proveden alespoň dvakrát do roka. Zastřihnout ji je nejlepší začátkem jara – . Pokud chcete, aby Vaše levandule pěkně a bohatě kvetla je důležité nezapomenout na její stříhání.

Oct Pojďme si ukázat, jak na stříhání levandule na podzim, abyste se mohli těšit z této krásné a voňavé rostlinky co nejvíce. Aug Pak to také nepřežila jedna z mých levandulí , která, i když jí tolik nevadí sucho, tak uschla. Protože po odkvětu nastává čas na stříhání levandule , . Jarní řez: Z naší dlouhodobé zkušenosti doporučujeme levandule pravidelně zmlazovat, často stříhané rostliny si udržují ve spodní části keře velké množství . Nikdy nezastříhávejte levanduli až do dřeva! Mar První jarní střih levandule by měl být v březnu, druhý pak po odkvětu v srpnu.


Kdy levanduli stříhat. Střihem vylepšíme tvar i růst rostliny a hlavně dosáhneme, že . Nepřihlášený uživatel - Hana Hanáčková. Otázka: Mám na zahrádce již několik let levanduli. Letos je po velmi suchém létě hodně seschlá, ale na . Dohromady tedy budete stříhat levanduli dvakrát ročně.


Jul Kdo však pěstuje levanduli v květináči, měl by ji uklidit někam mimo mráz. Stříhání levandulí není nijak . Na jaře pak přijde ještě jeden střih rostliny, aby zmohutněla a .

Jul Ať už pěstujete levanduli jako léčivou bylinu, nebo jako okrasný keřík, letní řez jí svědčí v každém případě. Provádí se těsně po odkvětu a rostlina . Po odkvětu odstraňujeme květní stvoly (srpen). Pěstování levandule není věda.


Detailní článek o množení levandule , stříhání , použití levandule v kuchyni, účinky levandule.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky