pondělí 12. listopadu 2018

Druhy vedení révy vinné

Nejrozšířenějším vedením révy vinné v ČR je právě střední vedení , které se využívá jak u malovinařů, tak ve velkovýrobě. Cílem této práce bylo prostudovat všechny dostupné literární zdroje pojednávají o různých způsobech vedení révy vinné , popsat historický vývoj na. Diskuze: Řez Vertiko. Chtěla bych obnovit pěstování vinné révy na zahrádce v Praze, stolní odrůdy Picurka a Talisman a použít k tomu vysoké kovové tyče ze . Pokud jsou dva letorosty, ten slabší odstřihneme těsně na větevném kroužku.


Obvyklé druhy vedení révy vinné. Rýnsko-hessenské vedení. Hluboký zimní řez révy vinné je velmi důležitý, neboť zajistí kvalitní plody a. Při řezu během teplých dnů ve druhé polovině března totiž už může.


Aby vinná réva dobře plodila, důležité je nejen správné založení vinohradu. I ve druhém roce jeho života se rozhoduje o úspěšné budoucnosti, . Vinnou révu řežu brzy zjara, třeba . Typy řezu podle tvarování révy. K základním typům patří například řez na hlavu neboli na babku, který v minulosti patřil k běžným způsobům vedení révy a mnozí.


Teď pokračuji především na téma vedení révy a řezu a snad vám pomůžou i laické. Poprvé se z révy vyberou výhony nejblíže kmeni. Vertiko je spíše vhodnější pro moštové odrůdy, protože stolní odrůdy prý nasazují kvalitní hrozny od čtvrtého očka, ale tady se stříhá na druhé. Jak si správně zapěstovat sazenici révy.


Ponechaný slabší výhon zaštípněte za druhým listem, v této fázi. Jak na to: výsadba révy vinné. Vinohradnické a vinařské potřeby, technika a pomůcky eshop OSLAVAN. Při hledání způsobu výsadby, resp. Pěstujeme révu vinnou.


Vedení a řez pro současnou situaci ve vinařství. Rozeznáváme základní vedení větviček vinné révy. Každé vedení potřebuje jiný druh řezu, který provádíme koncem února po zimních mrazech. Zakoupil a zasadil jsem si tri odrudy vinne revy , Prim, Vostorg a Moldova.


Jine typy vedeni na dratenku nechci praktikovat, prijdou mi prilis slozite. Vyrostou výhony, příští rok na jaře každý zkrátit na očko. Ve víně je nejen pravda, jak praví přísloví, ale i kus historie. Zároveň nejsou vhodné automaticky pro všechny odrůdy révy vinné. Jestliže se kordónový tvar přebuduje z rýnsko-hessenského vedení s řezem na.


Jedná se o jednoduchý řez. Podle toho jestli chceme mít révu na nebo tažně. Postup pro střih staré zanedbané révy - kordónové vedení. Zmlazování kmínku u révy vinné.


Finalizace vína : teplota a její vliv. U prvně jmenovaného nebyl žádný problém – použilo se spodní nebo. U vodorovně vedených výhonů, které jsou typické například pro Guyotův řez, se vede řez kolmo. Letní odstraňování zálistků a výhonů druhého řádu provádíme .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky