úterý 20. listopadu 2018

Batáty do truhlíku

Asi se budete divit, ale batáty , jak je znáte z pultů supermarketů, pocházejí z velmi dekorativní rostliny vhodné zejména do závěsných truhlíků. Krom velmi dekorativních . Best Front Door Flower Pots to Liven Up Your Home With. Truhlíkové Květiny Pěstování V Truhlících Pěstování ZeleninyZáhonyKvětinová Zahrada. Jedna z nejstarších užitkových rostlin – povíjnice jedlá neboli batátová – Ipomoea batatas je letnička vhodná do větších truhlíků a jiných nádob, . Bacha,hodně se to rozrůstá do šířky,takže spíš dejte jen jednu do truhlíku a do sousedního kytičky,protože batáty mi ty kvetoucí udusily.


Určitě už jste si někdy v restauraci dali sladké brambory neboli batáty jako. V tuzemsku bývá k mání v sortimentu vegetativně množených okrasných rostlin vhodných pro letní výsadbu na záhony, případně do truhlíků. Odesíláme do 2-prac. Nabízíme jedinečné řešení, jak získat originálně osázené truhlíky , které . Více o pěstování, výsadbě, zálivce, množení, sklizni a léčivých účincích na mém videu.


KOMENTÁŘ K VIDEU: BATÁTY. Batáty neboli sladké brambory jsou kořenové hlízy tropické rostliny povijnice batátová, která patří k čeledi svlačcovitých. Coby rostlina střední Ameriky k nám byla . Kořenové hlízy této tropické rostliny jsou známé jako batáty neboli sladké . Povijnice batátová (Ipomoea batatas) patří do čeledi svlačcovité.


Letos jsem poridil v zahradnictvi Lebis okrasne bataty , ktere jsem vysadil do truhliku. Prave jsem je zrusil a ponechal si jen hlizy. Zábrany květinových truhlíků jsou subtilní, vyrobené z kvalitní nerezové oceli a budou vám.


Zlaté batáty budou ideální rostlinou do každé domácnosti, ze které každoročně sklidíte lahodné hlízy. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Ipomoea batatas jsou zeleninou. All these sprouts grew within three weeks and will become individual slips. Railing planter Domácí Rostliny, Truhlíky Na Okna, Visuté Zahrady, Pěstování V Truhlících ,. Já batáty pěstuji už několik let.


Hlízy této rostliny jsou na rozdíl od plodů jedlé, nazývají se batáty nebo sladké. V kuchyni je z nich skvělá příloha nebo jako ingredience do moučníků. Po dýni bývá polévka oranžová, batáty a mrkev to pro změnu ladí do. Než jsem je vyhodila na kompost, prohrabala jsem se hlínou v truhlících.


Všeobecný text: Ipomoea batatas, Batáty poprvé přivezl do Evropy Kryštof Kolumbus z Ameriky. Tam se jim prý říkalo brambory štěstí. Možná proto, že patří k . Předklíčené hlízy vysazujeme do hluboké lehčí půdy na slunečné stanoviště.


Previsle surfinie jsou taky hezke, ale musi se vic zastipovat ty odkvetle. Odpoledne neco vyfotim. A do velkych kvetinacu jsem letos dala buksus. Letos bych vás chtěl uvrtat do pěstování ovoce a zeleniny přímo na balkoně či terase. Přesaďte je do většího truhlíku s lehčím substrátem pro bylinky a máte.


Cuketka: Koupila jsem normálně v zelenině dva batáty , . Balkonová tropická rostlina známa svými kořenovými hlízy jako batáty. Zdobí celé léto záhony, truhlíky i balkóny. Okrasné keře vysazujeme do zahrady většinou pro jejich květy nebo atraktivní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky