pátek 14. února 2020

Universe sandbox 2 igg

Typickými zástupci této skupiny z řad brouků jsou kůrovci (Scolytinae), krasci ( Buprestidae) a tesaříci (Cerambycidae). Jak brouci zužitkují dřevo? Brouky lze poměrně lehko odlišit od ostatních řádů hmyzu díky tomu, že horní ( přední) pár jejich křídel je přeměněný na pevné krovky chránící . Neschází ani největší brouk Evropy „Nachází se tam. Mezi brouky převládají zástupci dřevomilovitých. Expozice: Zástupci infrařádů fauny ČR.


Vybraní významní zástupci chráněného a ohroženého hmyzu jsou prezentováni. Nejvýznamnější zástupci řádu brouci na Mohelenské hadcové stepi. Jedná se o druhově nejpočetnější skupinu brouků, která . Jednotliví zástupci brouci říše jsou zde představování velmi jednoduse, což je pro deti to pravé.


No s nesmím zapomenout na velký trhák této knížečky i celé této . PILATKA, PLOSKOHŘBETKA, PILOŘITKA. Všichni zástupci čeledi Eucnemidae. Nekrofágní brouci , mrchožrouti, vyhledávají mrtvolky uhynulých zvířat, příkladem mohou být téměř všichni zástupci z čeledi mrchožroutovitých (Silphidae). Kukla: klidové stádium, přestavba orgánů. Motýli, brouci , blanokřídlí, dvoukřídlí . Fakultativní vodní brouci (terestrické čeledi, jejichţ někteří zástupci jsou příleţitostně pod vodou – lov, potrava, ochrana).


Další zástupci primitivních skupin zlatohlávkovitých se mohou živit dokonce dravě. Carabidae, Staphylinidae. Jako všichni brouci procházejí také zlatohlávkovití složitým . Na výstavě jsou originálním způsobem představovány zdánlivě nesourodé kombinace tvořené vypreparovanými exempláři hmyzu a zástupci z . Zástupci této skupiny hmyzu s výrazným odérem se potravně specializují na nejrůznější hospodářské plodiny, plevele i keře, ze kterých vysávají . Konečně na scénu vstupují zástupci rovníkové Afriky - Goliathus regius a Goliathus goliathus dorůstající délky až cm.


Na písčitých půdách a vřesovištích žije vzácný střevlík lesklý. Tito robustní goliáši, . KLÍČOVÁ SLOVA: brouci , krovky, zástupci brouků. METODICKÉ POZNÁMKY: Prezentace obsahuje dvě části, výukovou část obsahující fotografie druhů . R i EU věnována největší pozornost. Díky pravidelnému monitoringu a extenzivnímu.


Kovaříkům podobní, avšak zcela nepříbuz- ní jsou leskle zbarvení zástupci podčele- di Languriinae (obr. 6). Zástupci těchto dvou skupin blanokřídlého hmyzu náleží do podřádu ši- ropasí, tzv. Phengodidae, jiné znaky . Archiv pro štítek: brouci. Zástupci hmyzího řádu brouků (Coleoptera) jakoby představovali jakési „hřiště“, na němž si příroda zkouší, co všechno je ve světě . S vybranými zástupci hmyzí říše, z nichž někteří byli v Čechách zjištěni pouze na Kačině, vás seznámí osm naučných panelů.


Brouci v nadživotní velikosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky