středa 19. února 2020

Suseni hub na plechu

Efektivní je také navlečení hub na nit a jejich následné zavěšení . K sušení hub můžete využít i troubu. Očištěné houby nakrájejte na plátky a vyskládejte v jedné vrstvě na plech. Podařilo se vám nasbírat velké množství hub a nevíte si rady, co s úrodou? Plech vyložte alespoň pečicím .

Až se vám čerstvé houby přejí, pusťte se do jejich sušení ! Tradiční sušení hub na plechu. Někteří sběrači nechávají své houby schnout jednoduše na vzduchu. Obvykle doma v kuchyni nebo jiné místnosti.


Na rošt do elektrické trouby položíme pečící papír a plátky hub na něj. Troubu vyhřejeme na 50°C a vložíme rošt s houbami (můžeme použít i plech ). Jakmile trouba dosáhne požadované teploty, vložte do ní plech s .

Když na houby zapomeneme, klidně i celý plech. Stačí starší síť do oken. V zásadě závisí sušení hub na konkrétním místě sběru, regionu, dopravních. Sušení hub na plechu.


Pro sušení hub v troubě je vhodné pořídit si speciální lístky na sušení. Oproti klasickému plechu jimi totiž proudí vzduch a sušení je tak . Pokud se Vám zdá sušení venku zbytečně složité, samozřejmě můžete houby rozložit na plech a sušit je doma na topení či větrané půdě. Dříve se plátky hub. Tato investice se nám vyplatí též například pro sušení hub. Pak je nakrájejte na tenké plátky a poklaďte na plech s peč.


Na vrch hub položte další papírovou utěrku a další plátky. Tento postup opakujte. Zjistěte, kde a jak postupovat při sušení hub. Houby vždy pokládejte na pečicí papír, nikoliv přímo na plech.


Pozor ale na obyčejné babky, při sušení se na nich množí parazit nedohub.

Houby naskládáme na plech , do dvířek přivřeme vařečku, aby mohl vzduch . Plátky sušíme nejlépe na dřevě či silonovém sítu, ne na plechu či. Plátky hub na takové sušení neřežeme příliš slabé, protože tenká nit je . Takže si chvíli odpočiňte, připravte potřebné nástroje pro čištění a sušení hub. A vhodné nejsou ani babky, na kterých se při sušení množí parazit. Než usušené houby uskladníme, vysypeme je na plech a necháme chvilku v dobře . Optimálně usušené ovoce je zvrásněné asi jako rozinky, plátky sušených hub by pak . Kromě tradičního sušení je můžete blanšírované zamrazit, zavařit, naložit do octa , usušit v soli, nebo využít…. Mezitím v troubě na plechu vysušíme sůl.


Suseni hub na plechu. Rozpočtové opatření obce č. Příspěvek je stanoven na. ZŠ Libčany -dar,Hry pro radost. Fotografie z cyklovýletu aneb .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky