úterý 25. února 2020

Sarracenia pěstování

Duté listy (láčky), které slouží jako padací pasti,. Když je pochopeno několik základních pěstebních nároků, špirlice není obtížné úspěšně pěstovat a dobře pěstované exempláře jsou velmi . Toto opylení bylo provedeno . Rostlina kultivačně středně náročná. Lze ji pěstovat v domácích podmínkách, ale za předpokladu splnění jejích základních . Výhodnější a rovněž úspěšnější je množení vzrostlých rostlin dělením.

Kde lze špirlice pěstovat. Ideálními místy pro trvalé pěstování špirlic jsou . Přes léto je můžeme pěstovat buď. PĚSTOVÁNÍ : Teplota: Tento druh špirlice je částečně mrazuvzdorný, takže jej lze pěstovat celoročně venku.


Masožravé rostliny - Špirlice - Sarracenia. Na zimu je třeba však rostliny chránit . Pochází z východu Severní Ameriky a lze ji pěstovat doma a dokonce i venku. Každý typ pěstování má svá specifika.

Nabízí rady ohledně pěstování a popisuje fascinující jev, kdy rostlina tráví živočišné bílkoviny. Stručné návody podle rodů. Podrobné návody podle rodů. Sarracenia oreophilla giant - pěstování masožravých rostlin ze semen. Obecné rady a návody.


Více o jednotlivých nárocích rostlin se dozvíte v sekci Pěstování masožravých rostlin. Dostatek světla vybarvuje nejenom listy samotné, ale u rosnatek především kapičky lepivé tekutiny. Jednotlivé rody (třídeno podle čeledí):. Info o pěstování masožravých rostlin rodů Drosera, Dionaea a Sarracenia. Velmi odolná špirlice vhodná k osázení venkovních rašelinišť.


Možno pěstovat celoročně venku. Vivarium, Zahrady, Zeleninová Zahrada, Sukulenty, Matka Příroda, Pěstování V Truhlících, Terária, Květiny, Orchideje. Zajímavostí je, že sarracenie přes zimu neuschnou ale pouze „ hibernují “. Mezi nejčastěji takto pěstovaný druh špirlice patří sarracenia flava.


Roridula gorgonias Obr. Brožura velikosti A stran, obsahuje základní informace o pěstování. Příspěvek Pěstováni sarracenia purpurea.

Její lepivé, voňavé nálevky. Pomocí atraktivních barev a nektaru .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky