středa 5. února 2020

Řez borovice

Na řez jehličin je letos bohužel už pozdě - tedy na správně provedený řez , aby splnil účel a dobře vypadal. K věci : Borovice - pokud je třeba . Borovice kleč zůstává hustá, když je u ní každoročně prováděn řez. Ihned po polovině léta je třeba odstranit polovinu ročního přírůstku.


Chtěla bych jse zeptat jaký měsíc je nejlepší k prořezávání borovic. Níže uvedené rady platí hlavně pro borovice vysazené ve volné půdě.

Pokud se rozhodneme tvarovat borovici jako bonsaj, je vhodné nahlédnout . U jiných druhů ( borovice lesní, Pinus silvestris) naopak zvednutí koruny . Příliš hluboký řez ovšem většina jehličnanů hůře snáší. Jehličnany – jedle, borovice a většina dalších jehličnanů (na rozdíl od opadavých stromů a keřů) nesnáší řez příliš dobře. Krátit výhony borovic můžeme různým způsobem. Podívejme se na to, jak má správně probíhat letní střih a jaké výsledky lze očekávat.


Způsobem, který předvádí Vlasimil Šindelář na videu můžete ošetřit nejen borovice , ale také smrky nebo jedle. Naopak tisy můžete seříznout .

Silné zásahy, jako jsou zmlazovací řez a výchovný řez , při kterých se odstra-. Borovice jsou jedinou tvarovanou dřevinou, která má jen velmi krátké období . Jarní řez hrušky – od výsadby do plné plodnosti - Duration: 26:43. Pokud se jedná o zakrslé borovice , ty se výhradně zaštipují a provádí se to v červnu.


Kresba: Zpětný řez mladých výhonů U borovic : vyštípnutím mladých, měkkých, svíčce podobných výhonů na polovinu či více, rostou všechny zakrslé borovice. Mám černou borovici asi 2m vysokou a chtěla bych ji udržet v této výšce. Mohu ji v květnu zastřihnout?


Příčný řez jehlicí borovice (Pinus sp.) List je kryt jednovrstevnou epidermis s kutikulou, pod ní se nachází vrstva mechanického pletiva - hypodermis. Výjimkou jsou jalovce, které snášejí tento řez na počátku léta. Nikdy nezakracujeme starou větev v místě, kde už nejsou jehlice. Podélný řez jednoletou samičí šiškou ( megastrobilus) borovice černé. Z vřetene šišky vyrůstají velmi redukované podpůrné šupiny . Strom vytváří hustou korunu s velkou listovou plochou k produkci cukrů, které dále . Smrky, borovice nebo modříny nezakracujeme, odstraňujeme . V závislosti na druhu se od začátku do konce května . Stíny borovic padají na silnici a svádějí boj se slunečními paprsky.


Cítím se uvězněná víc než kdy jindy, jak se tak krčím na kavalci v blízkosti své dcery. Trochu jinak vypadá pohled na řez středem kmene a jinak na řez mimo střed a docela jiný je pohled na řez příčný.

To je ten na pařezech. Jehlice borovic rostou po svazečcích po 2-a mají různé délky. Materiál: jehlice borovice , jehlice .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky