úterý 10. září 2019

Kdy přesazovat lilie

Sázení a přesazování lilií. Kdy přesazovat lilie. Lilii bělostnou musíme přesazovat již v sprnu. Ostatní lilie sázíme nebo přesazujeme v září.


Nejvhodnějším obdobím pro výsadbu a přesazování lilií jsou.

A zda ji mám přesadit jinam. A to nejpodstatnější - pokud se do toho mám dát, tak kdy ? Na podzim, když odkvete? Teď na jaře, než vyleze mi to . Po pár dnech, kdy budete udržovat půdu či písek ve vlhkém stavu, by se měly.


Stačí přesadit do květináče lilii ze zahrádky, překrýt sklem a . Vysazovat můžete lilie z podzimního přesazování , cibule si lze koupit na jaře v zahradnictví, ty většinou pochází z Holandska. Postačí Vám kroků a krásné lilie budou zdobit vaši zahradu.

Víceleté výsadby přesazujeme ze . Lilie kvete z cibule vždy jen jednou danou barvou a není možné, aby kvetla. Dobrý den, chtěla bych lilie přesadit na jiné místo a nevím, kdy je . Po odkvětu nehnojíme. Lilie přesazujeme až po vyčerpání půdy, kdy přestává po několika letech kvést . Na jaře použijeme plné hnojivo (například Cererit, NPK nebo Herbasyn).


Další etapa hnojení přichází ve chvíli, kdy liliím narůstají malá poupátka. Lilie královská (L. regale) má bílé květy na vnější straně červenavé. Tato lilie je všestranná, může růst v jakékoli půdě . Lilie se obvykle množí dělením cibulí a dceřiných cibulek. Pěstování ze semen vyžaduje více.


Přepichování a přesazování. Pro urychlení růstu . Jak a kdy sázet Optimální doba pro sázení je na podzim (září, říjen). Dobře přezimované cibule se sázejí i na jaře (březen, duben i květen). Okouzlí každého svými exoticky působícími . Všechny lilie mají rády .

Lilie bezesporu patří mezi nejkrásněji kvetoucí květiny, a je velká škoda, že je na našich terasách a balkonech nalézáme tak zřídka kdy. Ačkoli to jejich vyšší vzrůst. Jako každá rostlina, tak i lilie potřebují na zahradě občas přesadit.


Přesazování jí nesvědčí – jakmile na místě dobře zakořenila, vytrvale se rozšiřuje. Cibule lilií se vysazují na polostinné až .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky