pondělí 9. září 2019

Levandulový čaj domácí

Sušené levandulové květy nasypeme do hrnku, přelijeme horkou vodou a necháme minut vyluhovat. Poté levandulový čaj scedíme. Podobně jako jiné bylinky i levandule se užívá jako čaj , zalije se. Levandule je rostlina, která má všestranné využití.


Příznivě působí na nervovou soustavu, na žaludek, uklidňuje svalové napětí, příznivě působí při popáleninách.

Pak své domácí zásoby zázračných přírodních pokladů obohaťte také o levanduli. Vyřeší totiž zažívací potíže i plynatost. Zázračné vlastnosti levandule a recept na levandulový čaj , limonádu a olej. Do ozdobené sklenky připravíme čaj ze dvou čajových lžiček levandulových květů, které přelijeme horkou vodou, necháme minut vylouhovat . Kdo by neznal omamnou vůni a jedinečnou barvu levandulí.


Recept na levandulový čaj naleznete ZDE. Schovejte si trochu letní radosti na podzim a zimu. Z těchto bylinek si také můžeme uvařit čaj.

Domácí parfém z měsíčku, levandule a šalvěje. Nájdete tu recept ako vyrobiť levanduľový olej, masť, kúpeľovú soľ. Tento čaj sa odporúča piť pred spaním alebo aj počas dňa pri psychickom . Letos poprvé jsem zkusila vyrobit domácí růžový sirup z levandulí. Lze ho použít jako základ pro výrobu domácí levandulové limonády, jako tekutou složku na umixování osvěžujícího smoothie nebo na výrobu domácích zmrzlin . Ochutí čaj , kakao, domácí limonády. Ze sirupu můžete připravit nejen osvěžující limonádu, můžete ho použít i při přípravě různých dezertů nebo jím ochutit čaj.


Nasbírejte a nasušte květ levandule , listy meduňky, kořen kozlíků, chmel a květ hlohu. Všechny uvedené bylinky smíchejte ve stejném . Můžete s bříškem používat levandulové masážní oleje? Inspirujte se našimi recepty, ve kterých je levandule zastoupena jako.


Při výrobě domácí kosmetiky ji hojně používají brunety na podporu . Pečený čaj je naprosto přírodní a skládá se jen z ovoce, cukru a koření. O levandulovém esenciálním oleji, který se skvěle uplatní při výrobě domácí kosmetiky i. Využite kvety voňavej levandule a pripravte z nich sirup, ktorý v lete využijete ako osviežujúcu levanduľovú limonádu. Postupujte podľa tohto . Populární jsou i domácí levandulová mýdla, koupelové soli a svíčky.

Tyto produkty si lze také koupit včetně sušené levandule jak pro domácí přípravu nápojů, . Levanduľa, alebo latinsky Lavandula angustifolia, je jedným z najbežnejších kvetov a esenciálnych olejov, ktoré sa používajú v aromaterapii . Ideální spojení ovoce, koření a Třtinového cukru s rumovou příchutí Dr. Pozitívne účinky levandule na ľudský organizmus poznali už naši predkovia.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky