čtvrtek 12. září 2019

Máta recepty

Vhodnou dobou pro sběr je dopoledne. Vydejte se na sběr dubnových bylin. Jarní byliny mají poměrně velkou sílu, protože v sobě v tomto období slučují celou řadu látek, které mají blahodárné účinky . Lékem proti bolestem při menstruaci jsou řebříček obecný nebo hluchavka bílá.


Sbírat bychom měli jen ty rostliny, které bezpečně poznáme.

Doba sběru Červen - září. Achillova bylina pro zdravé trávení. Léčivé účinky, sběr a užití. Důležitým předpokladem úspěšného sběru je znalost jednotlivých druhů. Velmi důležitá je vhodná doba a lokalita pro sběr bylin.


Ideální doba pro sběr řebříčkové natě je červen až srpen. Samotné květy se uštipují nebo stříhají, . Základem je nesbírají zdřevnatělé části rostlinky, ale pouze nať a květy.

Ideální je sbírat jen byliny s bílými květy, v době kdy začínají kvést. Možnost záměny: Kromě řebříčku obecného roste na našem území několik dalších. Sběr a sušení: Květní droga musí být tvořena úbory bez stonkových částí. Při sběru květů odřezáváme jen horní kvetoucí část bez stonku.


Bylinky, byliny, řebříček, zdravi. Další léčivá bylinka, kterou si můžete natrhat po celé léto, je nenápadný řebříček. Pomáhá zejména v trávicí soustavě, kde zlepšuje její činnost. Sběr , sušení, uskladnění: Řebříček sbíráme od června do září, nejlépe v červenci kolem 10.


Sbírají se všechny druhy řebříčku s bílými nebo růžovými,. Co sbíráme: květ, nať. Kdy: července do pozdního podzimu. Jak: Úbory odstřiháváme od července . Nejvhodnější doba pro sběr natě je od konce června do konce srpna.


Okrasné kultivary řebříčku obecného s květy růžovými nebo žlutými však léčivé vlastnosti nemají a ke sběru se nehodí. Náš tip: I když řebříček, rostoucí v . Květ sbíráme od července do září.

Román o sběru léčivých bylin se měl původně jmenovat Sběr léčivých bylin. Sběr je nejlepší za slunečného dne, protože tehdy mají květy nejvíce éterických olejů a jejich síla je. Lodyhy nesmějí být zdřevnatělé a nesmějí být silněší než mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky