pondělí 24. února 2020

Šalvějový med

Tradiční vysoce kvalitní med z pylu květů krétské divoké šalvějě (faskomilo) a lesního medu. Lehký med s hustou strukturou, jemnou vůní a nezaměnitelným . Med nám vydrží také přibližně rok, pak vždy je lepší vyrobit si nový. Co ještě kromě sirupu můžeme ze šalvěje získat. Sirup by měl vydržet velmi dlouho, protože med je skvělým konzervantem.


Salvia) je rod aromatických bylin, polokeřů či keřů z čeledi hluchavkovitých.

Vymačkanou šťávu z jednoho citronu a med smíchejte a vlijte ho do sklenice s . Kalifornský šalvějový med. Recept jsem původně našla na internetu, ale nechtěla jsem ho vařit z cukru, tak jsem si ho upravila podle svých možností. Skvěle se tak využije třeba med , který . Domácí šalvějové bonbony. V Itálii přidávají vždy na pánev při smažení klobás nebo vepřového masa šalvějový lístek.


Velice chutný je i šalvějový med. Pak do sklenice nalijeme tekutý med – měl by být kvalitní, pokud možno od .

Tento pin objevil(a) milada. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Původně jsem vždy dělávala šalvějový sirup pro ostatní jako prevenci před afty, nachlazením.


Ale když nám došel v zimě med ,. Krétský lesní šalvějový med. Uklidňující balzám pro váš hlas a krk. Pravý med kombinovaný s aromatickou alpskou šalvějí a směsí švýcarských horských bylinek, dodávají těmto bonbonům . Vyrábějí med vysoké kvality, zejména šalvějový med. Jak si udělat domácí sirup.


Salvia officinalis) je bylinka spojovaná s věčným . Med sám o sobě má léčivé účinky pro naše zdraví, a pokud o obohatíme o účinné složky šalvěje , stává se med skvělým nosičem účinků této . Suroviny na až bonbonů: 1g třtinového cukru, lžíce. Postup: Smíchejte med , šalvěj a citronovou šťávu. Smíšený květový med z šalvějové bio zahrady kláštera.


Díky dezinfekčním účinkům šalvěje je tento med vynikající pro léčbu bolestí v krku a . Co se týče samotného pití šalvěje , je potřeba regulovat množství dle doporučeného dávkování, neboť šalvěj obsahuje látku zvanou „thujon“, která . Obsah silice je možno . Vodu s cukrem přivedeme k varu, přidáme nasekanou šalvěj , krátce povaříme, odstavíme a přidáme plátk.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky