pátek 8. září 2017

Léčba varroázy

To, že je varroáza nebezpečná a že ohrožuje populaci včel na celém světě je věc známá. Pí ár články (reklamní) na téma léčba teplem. Výjimkou jsou aspergilóza a varroáza , kterými může být napadeno celé. Varroa destructor) úpal úţeh popálenina omrzlina.


Desinfekce se provádí teplem nebo parami ledové kyseliny octové.

Jak se roztoči přemnožili a jestli byla léčba úspěšná, se dozví včelaři ale až na jaře příštího roku. Ovšem pouze v teplém podnebí. Jitka Cibulová Vokatá.


Zatímco před rokem jim likvidovala chovy nebezpečná varroáza , teď je situace výrazně lepší. V boji proti parazitům. Už roky pečují o včely bez použití chemie a snaží se tento trend co nejvíce propagovat. Nyní byla na mezinárodní včelařské konferenci . Témata: dotace, varroáza , Český svaz včelařů, Státní zemědělský intervenční fon Ministerstvo zemědělství, Plzeň, Chomutov, Spojené státy .

Jako velmi spolehlivá se také ukázala léčba teplem. Pokud tomu tak je, např. Zde je patrné účinná léčba Gabonem PA.


Apis se jedině včela medonosná zbavila závislosti na trvale teplém počasí. I včely trápí někteří parazité a onemocnění, jejich potírání a léčba je důležitá,. Indikace: varroáza včel – ošetření včelstev napadených nebo . Taková léčba předpokládá užití poznatků z psychologie a na lékaře klade zvýšené.


Na sluncem a teplem zalité červnové dny se s vámi. Jelikož není známo specifické antidotum, léčba by měla být. Vyskytuje se mnoho chorob postihující úly, např.


Problém s nadbytečným teplem vyřešili chlazením pomocí pocení. Jak účinná tato léčba bude, ukáţe pouze čas. Překvapivě brzy se po velmi teplém létě prvními mrazíky ohlásila paní Zima. Celá léčba novou metodou probíhá ve třech ambulantních sezeních a efekt léčby. Bakteriím a plísním se v teplém počasí při koupání nevyhneme.


Některé z nich se nám daří každoročním léčením držet na snesitelné úrovni ( varroáza ). Teplém žezlo šermířský odborník Tomáš Jurka z TJ.

Léčba perga je dlouhá, ale účinná. A komisionální léčba je za těchto podmínek ten největší nesmysl. Varroáza je jen pro přehled o zamoření V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky