čtvrtek 21. září 2017

Jak pěstovat bazalku v zimě

Bazalka přináší jedinečnou chuť Středomoří. Musíte však vybrat vhodnou odrůdu. Jak úspěšně pěstovat bazalku ? Pokaždé docílíte v kuchyni jiné chuti a vůně při přípravě jídel a celou zimu pak budete mít něco pro zdraví i pro radost.


Máta peprná se dá pěstovat ze semínek, ale ještě lépe to jde ze sazeniček.

Potřebuje hlavně vodu, proto je důležité ji často zalévat, ale pozor, . Málokdo ovšem tuší, kolik různých podob bazalka má. Je to tak, tyhle rychlené bazalky jsou v zimě na jedno použití. I v zimě můžeme doma pěstovat bylinky, obohatit jimi své pokrmy a. Vypěstujeme si zde tymián, majoránku, dobromysl, rozmarýn, levanduli, petržel, saturejku, šalvěj, meduňku, pažitku, kopr, koriandr, ale i bazalku , . V zimě , kdy náš organismus trpí na nedostatek vitaminů způsobený vnějšími vlivy a uspěchaným životním stylem, si například bazalku , majoránku . Těšit se z čerstvých bylinek nemusíte jen přes léto, když vám rostou na zahrádce.


Jak pěstovat bazalku v zimě.

Při pěstování zeleniny na přirychlování bylinek jsme od listopadu odkázáni na skleník nebo truhlíky. Snadno je můžete pěstovat i doma. Díky truhlíkům máme možn. Doba sázení je celkem jedno, protože rostlinu budeme držet v květináči doma a nebudeme ji vystavovat zimě a nepříznivým povětrnostním podmínkám. Môžem si bazalku teraz presadiť do črepníka a pestovať ju v zime na okennom parapete?


Ako dlho vydrží bazalka svieža v záhrade? Pro domácí pěstování se hodí bazalka zelená i červená. Tak tato bylinka se snad ani venku pěstovat nedá. Doma se jí daří výborně, rychle klíčí, stačí jí . Jsme zvyklí pěstovat je na záhonu, kde však zimu většinou nepřežijí.


V zimě je pak můžete dle libosti využívat a na jaře znovu bez obav zasadit ven do. Pro bazalku je důležitá vláha, tu jí dopřávejte opravdu pravidelně. Sem řadíme bazalku , kopr nebo kerblík.


Při domácím pěstování se péče o různé druhy bylinek nijak zvlášť neliší. Vždy je třeba pamatovat na . Pěstování bylinek je totiž poměrně nenáročné, a to dokonce i v.

Kdo by neznal nejoblíbenější italskou bylinku. I vy si můžete bazalku vysadit doma. Zasaďte ji spolu s balkónovými rajčaty, . Zkusit si doma vypěstovat můžete třeba bazalku , pažitku, šalvěj, mátu, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky