úterý 26. září 2017

Krakatice potrava

Dodnes není jasné, čím se velké krakatice živí. Podle některých názorů jsou to hlubinní krabi, hlubokomořské ryby či jiné druhy chobotnic. Upravit její chapadla, jako se smaží chobotnice, byla by to kolečka jako od traktoru, ale chutnala by po čpavku,“ přiblížil velikost krakatice Steve . Potrava : Mořští živočichové. Obřího hlavonožce vystopovali koupající se Japonci v zálivu Toyama severozápadně od Tokia.


Záhadné krakatice patří k největším zvířatům na světě. Krakatice měřila necelé čtyři metry, proto šlo . Dokážou blikat podobně jako svítilna, a tak přilá- kat malé rybky sloužící jim jako potrava. Mezi její potravu patří hodně medůzy. Hlavonožci se řadí mezi nejdravější živočichy moří. Jsou to mořští dravci.


Patří mezi ně chobotnice, krakatice , sépie a další . Nebezpečí – jedna barva, potrava – další barva, změna rytmu – další. Do této skupiny patří i chobotnice a krakatice. Mezi měkkýši jsou zvláštní tím, že z jejich nohy se vyvinulo osm či deset dlouhých ramen čili . Oba druhy se živí lovem velkých ryb a často svádějí souboje o potravu s vorvaněm obrovským (o čemž svědčí jizvy po přísavkách na kůži vorvaňů) . Latinsky : Physeter macrocephalus. Délka : Samci až m , samice až m. Výskyt : Po celém světě v tropickém i mírném pásu.


Kalmar obrovský (též krakatice obrovská). Používají ho k drcení schránek korýšů, což je jejich velmi častá potrava. Napiš, kteří mořští mlži se loví jako potrava – uveď příklady? Jmenuj zástupce hlavonožců? Jiní draví mořští plži, jako např.


Conidae, používají zuby ze speciálně utvářené raduly jako jedovaté harpuny. Draví hlavonožci, jako je krakatice , . Další běžnou potravou jsou ostatní ryby z čeledi ledovkovitých , krakatice glaciální , krakatice Kondakova nebo krunýřovka krillová Tučňák . Loví zejména menší druhy ryb, (tresky, sledě, sardele, hejky) a hlavonožce ( oliheň opalizující (Loligo opalescens) a některé druhy rodu Onychoteuthis - krakatice ). Rhamphorhynchus kontra Plesioteuthis: Souboj pterosaura a krakatice. Ptakoještěři jako potrava žraloků.


Tekutá potrava doslova nadupaná mořskými proteiny, tekutými aditivy a osvědčeným mořským stimulantem. Vhodná k použití s PVA s nekonečnými možnostmi .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky