středa 20. září 2017

Kdy na jaře stříhat rybíz

Jak provést zmlazovací řez slivoní. Je nutné se zaměřit zejména na snížení . Podívejme se na to, jak provést řez u jednotlivých druhů ovocných stromů. Dřevo slivoní je křehké a větve v ostrých úhlech se pod tíhou plodů často lámou.


Zimní řez jabloní a hrušní musíme stihnout do rašení, takže únor je ideální čas.

Prořezáním dáváme ovocným stromům novou vitalitu na jaro a . V této době po odkvětu provádíme i řez zmlazovací. Zmlazovací řez stárnoucích korun jabloní. Při výsadbě slivoně postupujeme stejně jako u meruňky. Udržovací a zmlazovací řez jabloní a hrušní. Tento řez provádíme u dřevin se zapěstovanou korunou po ukončení výchovného řezu.


Unsubscribe from David Indra?

U starších slivoní a švestek odstraňujte zahušťující patra koruny a suché větve ( není třeba provádět detailní řez ). Na obrázcích vidíte strom před . Reálně tedy, pokud ošetřujeme starý strom, děláme průklest a zmlazovací řez. Podle požadavků skupin druhů, druhů a odrůd. Golden Delicious´-´Rubín´. Plodonosné útvary peckovin – slivoně. U jiných odrůd musíme uplatňovat zmlazovací řez plodného dřeva.


Jednotlivé ovocné plodiny mají velmi často rozdílné nároky na řez. Totéž platí i pro meruňky, švestky a slivoně. Jsou to například břízy, třešně, slivoně či javory, které hodně tečou. Pravidelný zmlazovací řez se většinou provádí u dřevin zakořeněných . Jedlá ZahradaOvocné StromyZahradničeníKonzervaOutdoorPřírodaJanusGarten.


O tomto řezu uvažujeme, když strom přestává plodit nebo je. Střih, řez ovocných stromů Brno a okolí. Teorie střihu jabloní: viz níže.

Aktuální stav: Střih ovocných stromů, ovocných sadů – na jaře provádíme střih jabloní. Na letní řez meruněk a broskvoní si najdeme čas od června do srpna. Pozdější termín řezu může snížit odolnost ovocného stromu vůči mrazu.


Předjarní řez jabloní a hrušní: „Zahrádkáři dělají celou řadu chyb,“ říká zahradník. Máte na zahradě jabloně či hrušně? Pokud je nepěstujete jen .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky