středa 14. srpna 2019

Polykarbonátové sklo

Polykarbonátové sklo

Obecně je ovšem vhodnější chladné zimování (do °C). Při takto nízkých teplotách jsou rostliny ve vegetačním klidu, takže snášejí i . Problém se zimováním citrusů je, že v zimním období mají rádi teploty v rozmezí až stupňů celsia, kdy zastavují růst a jsou . Citrusy patří mezi subtropické rostliny, vyhovuje jim proto vyšší teplota, přiměřená zálivka a dostatek slunce. Přesto však přes zimu nejsou v našich domech či . Vyžadují totiž chladnější zimování, které je nezbytné pro jejich správný růst a vývoj. Další zrádnou podmínkou přezimování citrusů je zálivka. V zimním období závisí zálivka na způsobu zimování citrusů.


Polykarbonátové sklo

Pokud je zimujeme v teplém prostředí bytu, zůstává rostlina dále růstově aktivní a musíme zalévat . Při zimování je největším problémem teplota a nedostatek světla. Uvádí se,že pro citrusy je u nás nedostatek světelné intenzity od listopadu do poloviny února,kdy. Po přezimování je nutné zvykat je na nové prostředí postupně. Velmi vhodnými stanovišti jsou terasy, balkóny, vstupní haly, verandy a atria.


Zvláštní možnost zimování umožňují tzv. Jsou to vlastně hlubší jámy, nebo příkopy, zakryté izolačním sklem. K přezimování stačí teplo, . Ideální je zimovat citrusy v temperovaném skleníku nebo v zimní zahradě, dobře jim bude i na zaskleném balkonu.


Polykarbonátové sklo

Také v bytě je třeba najít pro . Citrusy se dají roubovat na podnože vlastního rodu Citrus a dalších. Poncirus trifoliata - CITRONEČNÍK TROJČETNÝ nejlepší podnož pro studené zimování. Já mám zazimované citrusy na zaskleném balkoně a už začínají rašit. V zimních měsících, zimují -li citrusy v teplé místnosti s centrálním topením,. Nezapomeňte, že i při zimování potřebují dostatek světla!


Máte-li světlou nevytopenou halu nebo schodiště, určitě tam citrusy nechte . Oživte Vaše prostory a sklízejte pravidelně plody. Silnější mrazy v září a říjnu ještě venku . Zimoviště půda,chodba,garáž,. Pro zimování citrusů je vhodné, rostliny umítit na chladné a světlé místo. Rostliny necháme odpočinout při toplotách - 15°C a dopřejeme jim. Některé druhy a odrůdy citrusů snesou zimování i za vyšších teplot, kdy . Citrusy kvetou obvykle na koncích větviček, Zalévání a hnojení v zimním období ve značné míře závisí na teplotě zimování citrusů.


Polykarbonátové sklo

Nejlepší je chladné zimování rostlin, k tomu je však potřebná nevytápěná místnost s vhodnou orientací . C, několik větších citrusů do PC skleníčku, kde skáče teplota od 0-st. Musim reagovat na prispevek ze ve sklepe pri zimovani ve tme citrusy opadavaji jak . Este by som mal na vas skusenych jednu otazku. Ako spominam vyssie moje zimovisko citrusov je stary dom ked je teplota tesne nad nulou.


Ještě výhodnější by bylo přezimování rostlin v chladné světlé místnosti, úplně ideální jsou bezmrazé zasklené verandy, kde se podmínky blíží . Hlavní je, aby zde teplota nikdy neklesla pod bod mrazu, nejvhodnější pro zimování je kolem 8°Celsia, maximálně ovšem stupňů. Pro rostliny roubované na trifoliátě je tento způsob zimování nutností, jinak dochází k opadu listů a rostlina může i zahynout. Všechny pěstované citrusy jsou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky