pátek 30. srpna 2019

Mečík pěstování

Co mečíky potřebují, aby rozvily krásné velké květy všech barev? Mečíky – jak je správně pěstovat. Jde o hlíznaté rostliny, hlíza obvykle . Možná právě proto získaly tyto rostliny název mečíky , ale i jméno gladioly se. Pěstování mečíků není nijak složité, pokud dodržíme několik .

Existuje na 2druhů, pěstují se však jen některé. Rostlina je oblíbená pro své nálevkovité květy, které sladce voní. Nesou nejrůznější barvy.


Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Kvete ‎: ‎Rostlina kvete od července do září Doba květů ‎: ‎Červenec, srpen, září Substrát ‎: ‎půda bohatá na humus Jak pěstovat gladioly neboli mečíky. Zaujímají přední místo v produkci venkovních květin určených pro řez. Protože se mečíky pěstují především pro řez květů, vysazují se na . Výsadba mečíků by měla být hotová do konce měsíce května.


Kdo s ní letos trošku.

Jak doma pěstovat vavřín, a mít tak vlastní bobkový list. Původní druhy, z kterých byly zahradní mečíky vyšlechtěny pocházejí z Jižní Afriky. První zmínky o pěstování. Návod na pěstování mečíků. I zde je třeba znát požadavky pěstované rostliny, dbát na ně a vytvářet nejpříznivější podmínky.


Základy pěstování glagiol. Více o pěstování , moření, výsadbě, řezu a přezimování na mém videu. KOMENTÁŘ K VIDEU: GLADIOLY, MEČÍKY.


Při správném pěstování dorůstají do výšky až metr a půl. Jediná rostlina vytvoří v hroznu patnáct . Přestože dnes známe mečíků přes dvě stě druhů, pěstují se jen některé. Jsou to jedny z nejkrásnějších cibulových květin. Pocházejí z Jižní a . Gladioly, mečíky - Jak pěstovat Gladioly.


Známo je na 2druhů všech barevných odstínů. Stačí si přečíst naše rady a rychle se proměníte v profesionála. Pokud dodržíte určité zásady, tato hlíznatá rostlina se vzpřímenými stonky a klasovitým .

Bakker – odrůdy mečíků. Přinášíme vám tip na odrůdy mečíků , které vám nejdéle vydrží a poradíme vám, jak je vhodně pěstovat. Tento pin objevil(a) Jiřina Vávrová. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.


Jedná se o štíhlé rostliny s pestrými květy. V Evropě rostou divoce např. Hlízy mečíků se nakupují v zimě a na jaře. Vše, co vás zajímá o pěstování a péči o gladioly .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky