úterý 31. října 2017

Velké fazole semena

Výborné velké barevné fazole. Vynikající na guláše a saláty. I polévka uvařená z velkých barevných fazolí je nezapomenutelná. Jsou čerstvé a proto se rychle . Fazole na semeno mají v lusku tuhou blánu a vlákna.


Fazole velké bílé - máslové a fazole velké barevné - švábka jsou obě pnoucí.

Je tyčkový, vyžaduje oporu! Různobarevně kvetoucí, semena dosti velká různého zbarvení, typická fialovo- černá, . Vylupují se z lusků, krátce se povaří a používají se do zeleninových . Hledáte Fazole velke ? Semo Fazol keříčkový na suchá semena Carmen g. Tato keříčková odrůda fazolek je velice výnosná a nepotřebuje ke svému růstu žádnou oporu. Plodí lahodné lusky o délce - cm. Lusky mají zelenou barvu.


Fazol obecný Phaseolus vulgaris Fabaceae (bobovité) jednoletý U fazolu.

FAZOLE jsou nezastupitelné v kuchyni mexické, . Jejich velká měkká semena se krátce povaří a používají do zeleninových salátů. Fazole jsou nejen užitkovou, ale i okrasnou rostlinou. Jak je pěstovat a kdy se rozhodnout pro šťavnaté zelené lusky a kdy pro semena ? Odrůda je určená pro produkci velkých. Fazol Hilda je středně raná tyčková odrůda, která vytváří zelené lusky. Rostlina je velmi výnosná, lusky jsou chutné a vhodné k zamrazení.


Zelenoluský fazol s velmi tenkými lahůdkovými lusky bez vnitřní pergamenové vrsty. Polopozdní až pozdní odrůda fazole keříčkovitého typu, určená především pro pěstování na semeno fazolí. Fazol Dalmatin Černobílé oválné středně velké fazole. Rané až střední zrání.


Připomíná klasické velké fazole , ale má větší květy, které jsou sytě červené, cihlově červené a bílé. Které fazole jsou ty pravé? To je otázka, na kterou si každý pěstitel musí odpovědět sám.


Při sklizni suchých semen fazolí je důležité nejen správné načasování sběru, ale také kvalitní. Mám zájem o česnek aby byl velký. Zrno po dozrání je velké velikosti ( HTS 5– 600g),.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky