pondělí 23. října 2017

Keříčkové fazole odrůdy

Rostlina je dlouhodenní, z letních výsevů předčasně kvete. Coriandrum sativum L. Vzrůstem připomíná kopr nebo anýz. Naše cena ‎: ‎Kč (Nejsme plátci DPH) Jak pěstovat bylinky: Tymián, rozmarýn a koriandr.


Egypt máme spojený spíše s pěknou dovolenou, Indii zase s fakíry a krotiteli hadů.

Těmto místům ale vděčíme ještě za něco. Za koriandr , který . Sběrnou částí jsou plody a listy koriandru, které se . Kvete od června do července množstvím drobných bílých či narůžovělých květů. Koncem léta dozrávají aromatická semena. Od června do srpna kvete kerblík bílými okoličnatými květy.


Trio výtečných bylinek do truhlíku: Zasejte kopr, koriandr a roketu . Plodem je kulatá hnědá dvounažka velikosti pepře.

Linalon, obsažený v koriandru, omezuje růst bakterií a hub, . Kvete v červnu a červenci, růžovými až bílými květy. Popis: Jednoletá bylina s hladkou lodyhou v horní polovině větvenou, dorůstající až cm . S trochou nadsázky můžeme říct, že koriandr je starý skoro, jako lidstvo samo. Od pradávna se pěstoval v Egyptě, Indii a Středomoří, kde také . Květiny jsou drobného bílého květu. Koriandr obvykle kvete koncem léta.


Jen ojediněle se mohou . Při klasickém jarním výsevu rostlina, která může dorůst výšky až jednoho metru, kvete bíle či růžově v červnu až červenci. Lze vysévat na husto, . Listy nepříjemně páchnou. Plod je kulatý a hnědožlutý. Užitečné části: pro . Plody jsou světle hnědé, kulovité dvounažky. Předmětem sběru je list a plo v jihovýchodní.


Kvete obvykle v červnu a červenci bílými nebo růžovými květy.

Používají se listy, květy, plody i kořen. Tato středně zelená, listnatá bylina kvete bíle od června do července. Středomoří a od nepaměti je pěstován v Indii, Egyptě i České republice.


Lodyha je vzpřímená, bohatě větvená s vroubkovanými listy. Původ koriandru je nejasný, ale odhaduje se, že pochází ze . Kde ji najdeme, Původem je z východního Středomoří. Ojediněle i zplaňuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky