pondělí 30. října 2017

Bedla zahradní

Bedly jistě všichni dobře známe, možná jste ale nevěděli, že se mezi nimi najdou i nebezpečné druhy. Víte, které z nich jsou jedlé, a které naopak jedovatá a jak . Lepiota brunnea Farl. Macrolepiota bohemica . Chlorophyllum brunneum), Houby, atlas hub, znaky, záměna hub, recepty - pedie, popis, obrázky, fotografie, informace o přírodě, online .

Od bedly červenající se bedla zahradní liší taktéž ne tak intenzivní oxidací dužniny. Záměna za jedovatou bedlu zahradní. Pokud se řekne bedla, většina nezkušených houbařů si představí jen právě popisovaný druh bedly vysoké, . Jak tuto jedovatou bedlu . Doba růstu ‎: ‎Červenec - Listopad.


Pozor, existuje bedla, která vás. Výzkum bedly zahradní je pořád na počátku a zdá se, že tato houba ještě nevydala všechna svá tajemství. Mykologové se zatím neshodnou .

Roztroušeně se vyskytující druh. Burt) Vellinga pod jménem bedla červenající zahradní Chlorophyllum rhacodes var. Tato bedla , spíše bedlička, patří mezi drobnější druhy bedel.


Uprostřed klobouku má nízký hrbol. Vlastní klobouček má pokrytý žlutohnědými . Není každá bedla jedlá: nesbíráme bedly ze zahrady. Jedlost bedly červenající zahradní je sporná bylo uvedeno několik otrav po požití této bedly , převážně šlo o žaludeční otravy u citlivých osob, proto sbírejme . Proto se nedoporučuje sbírat houby jinde než v lese. Také bedla zahradní se v řezu začne zbarvovat do červena, ale na tak výrazně, jako bedle . Problémem je to, že někdy si lidé spletou bedlu s jinou, jedovatou houbou.


Například bedla červenající může u některých lidí . Leucoagaricus leucothites) bedla zardělá. Roste od-do ‎: ‎Červenec - Listopad Výskyt ‎: ‎Bedla červenající roste v létě a na pod. Některými autory bývala považována za varietu bedly červenající, odtud. Třeň má na bázi nápadnou hnědou hlízu.


Bedla zahradní je oproti bedle červenající mohutnější.

Roste zejména v zahradách, v parcích, na kompostech apod. Hřiby-houby na naší zahradě- bedla zahradní -prý se nemá jíst!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky