středa 25. října 2017

Bledule letní

Vykvétá o měsíc až dva později a na jednom stonku nese až osm květů. Ty jsou štíhlejší než u příbuzného druhu . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od Kč s rychlým doručením a . Bleduli jarní známe asi všichni, ale ona má i stejně krásnou sestru, jen mnohem vzácnější, bleduli letní.


Přečtěte si o nich v našem článku.

Občas se její cibule prodávají jak v zahradnictvích tak hobby-marketech. Zdroj pinu ireceptar. Můžeme ji nalézt na jižní Moravě, ale vyskytuje se hlavně na jihu Evropy. Ačkoliv je pojmenována letní , kvete v pozdním jaře. Nivaria aestivalis Moench, Nivaria monadelphia Medik.


Kvete později než bledule jarní a je . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Liliopsida - rostliny jednoděložné řád . Amaryllidaceae ( amarylkovité).

Leucojum aestivum ( bledule letní ) - Botanická fotogalerie - Prohlížení a vyhledávání fotografií rostlin. Bledule letní je rostlina kvetoucí od dubna do května čistě bílými kvítky. Na jednom stonku je více květů. Obvykle se s ní potkáte v lužních lesích a na březích.


Lidový název: letní bledule. Období kvetení: duben až květen. Průměrná výška rostliny: cm.


Hloubka sázení cibulky: 10 . Půvabná bledule se sněhobílými zvonkovitými květy a zelenou tečkou na konci lupenů. Bledule je jednoděložná rostlina z čeledi amarylkovitých (botanický řád chřestotvaré) a známe asi deset druhů. Její domovinou je jižní, západní a . Bílé zvonkovité květy . V České republice velmi vzácný druh bledule , který se na Pálavě vyskytuje v dobře známé lokalitě - národní přírodní rezervaci Křivé jezero.


Na rozdíl od bledule jarní (Leucojum vernum) . Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits. Vegetation types, their description, maps and species composition. Z cibule vyrůstá 3–listů a přímý stvol, jenž nese 3–květů.


Mapovanie výskytu na Slovensku.

Ve vlhkých listnatých lesích, případně na vlhkých loukách naší země najdeme právě bleduli jarní (Leucojum vernum). Související produkty. Brusnice brusinka obecná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky