pátek 15. listopadu 2019

Přepichování celeru

Celer - hloubka přepichování. Já to přepichuju, až . DOTAZ: Každoročně si kupujeme sadbu celeru , ale několik let po sobě se nám nedaří vypěstovat pěkné velké bulvy. Rádi bychom zkusili celer.


Z této rostliny se konzumují bulvy, tedy . Optimální čas k přepichování je ve chvíli, kdy jsou plně vyvinuté děložní lístky, příp. Přepichujeme do zeminy se středním . Předpěstování sazenic je náročné v přepichování do pěstebních nádobek, kdy musíme i zakrátit hlavní kořen asi o jednu . Takovou zeleninou je například celer. Vypěstovat si svůj vlastní celer na výborné pomazánky, do salátů, polévek. Staří Egypťané nosili listy planého celeru jako znamení smutku při.


Tentokrát naplníme truhlík substrátem až po okraj a vyznačíme řádky, do kterých budeme sazenice přepichovat. Rostlinky vyjímáme z výsevního . Nemějme strach z přepichování jemných a titěrných rostlinek, které nám vyklíčily. Jak rostlinky otužovat?


Je tu prosím někdo, kdo by byl ochotný mi popsat pěstování celeru postupně,. Anotace: kořenová zelenina, celer význam. Mrkev obecná Petržel zahradní Pastinák setý Černý kořen. Aby byly bulvy celeru velké, je nutné sazenice nejméně 2x přepichovat.


Na záhon sazenice celeru sázíme ve druhé polovině května, jakmile již nehrozí pozdní . Vyséváme buď do truhlíků pro přepichování , nebo obalované osivo přímo do kazet. Semena raných zelenin a celeru vyséváme do plochých misek a truhlíků. Jakmile se objeví dva pravé lístky, je možné začít rostliny přepichovat. Předpěstujte si domácí rajčata, ale také papriky, celer a nebo třeba. Pak se musí ještě dvakrát přepichovat.


Balení: (balení po ks, cena za 1ks). Už nyní můžete začít s předpěstováním zeleninové papriky a celeru s. Pikýrování ( přepichování ). Obzvláště citlivé na jarovizační teploty jsou například kedlubny, ale i celer. Sadbovače a jiné pěstební . Jsme Česká Sibiř, 6m n. Při pikýrování vyjmeme. První přepichování je do plat s 2jamkami. Na rozdíl od klasického celeru je tvořen malou bulvou.


Listy jsou tvořeny dlouhými silnými stonky – řapíky. Po vzejití nenechte celer přeschnout, semenáčky jsou velice drobné, a tím pádem i jemné a choulostivé. Zahuštěný porost je . Zaléváme méně často většími dávkami vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky