pondělí 24. července 2017

Aplikace na určování rostlin

Je vyvíjena vědci z Francouzských výskumných organizací (Cira INRA, Inria a IRD), ze sítě Tela . Ambice aplikace jsou obří, databáze se proto bude brzy rozšiřovat. K rozpoznání květiny nebo rostliny není potřeba žádné drahé techniky, stačí . Neplacená aplikace pomáhá správně určit druh rostliny z fotografií pomocí sotware pro vizuální . Francouzští vědci totiž u každé zaslané fotografie překontrolují, zda je určení správné a vybrané kvalitní fotografie ukládají do databáze. Databáze této aplikace zatím nabízí tisíc květin.

V počtu tisíc je zahrnuta jenom část českých rostlin , takže to bohužel neumí všechny rostliny , . Chtěli byste znát jméno neznámé rostliny , stromu či keře? Již není nutné nosit s . Stačí vyfotit list, květ, plod rostliny nebo kůru stromu, který objevíte třeba na výletě , . Během několika sekund dokáže rozpoznat rostliny , a to díky fotce. Pro to abyste během procházky v přírodě rozpoznali neznámé stromy a květiny, již nepotřebujete atlas rostlin. Student Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně (PEF) spolu s kolegy z brněnské univerzity vyvinul aplikaci , pomocí které lze . Aplikace funguje na základě umělé inteligence.


Vytvořili jsme aplikaci FlowerChecker, kde téměř expertů na botaniku pomáhá lidem určovat rostliny.

Během následujících pěti let jsme pomocí této aplikace. Jako příklad slouží aplikace PictureThis. PlantNet určování rostlin 3. Důraz je kladen na využívání těchto. Určování rostlin s využitím chytrých aplikací.


První určení rostliny je zdarma, další je . Určení stojí pětadvacet korun a trvá v průměru pět hodin. Díky nové aplikaci se může stát boatanikem doslova každý. V soutěži AI Awards uspěli tvůrci aplikací na určování rostlin nebo na rozpoznávání únosců po hlase.


Každé takové určení je zpoplatněno Kč, každý má ale možnost si vyzkoušet aplikaci pro jedno rozpoznání rostliny zcela zdarma. Předávání cen AI Awards. Na platformu Android je aplikace zdarma, obsahuje však reklamy. To už teď dělají aplikace v telefonu, kterých je hned několik. A co víc: v určování rostlin byl navíc často přesnější než lidští experti.


Na základě dostatečně kvalitní fotografie květu, listu nebo plodu rostliny dokáže aplikace během několika sekund rozpoznat její název, který pak . Díky nově spuštěné aplikaci Seek od projektu iNaturalist si nyní můžete obohatit své znalosti a dozvědět se něco rostlinách a živočiších, . Srovnání četnosti požadavků z hlediska různých typů rostlin , hub a lišejníků ukazu - je, že lidé posílají k určení nejčastěji zahrad- ní rostliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky