pátek 21. července 2017

Pěstování salátu na balkoně

Pěstování salátu na balkoně

Ale ono to na pěstování některé zeleniny bohatě stačí. Ale co „bezzemci“, kteří kromě okenního parapetu nebo nanejvýš balkonu nevlastní žádný jiný pozemek? Věděli jste, že můžete doma pěstovat.


Salát na balkón - Baby leaf - Lactuca sativa - semena salátu 1ks. Velmi těžce se hledá český . Na okně jej můžete pěstovat v podstatě celoročně. V kuchyni jej využijete nejčastěji do salátů , jde ale dobře zpracovat i tepelně, třeba jako . Brzy zjara tady můžete pěstovat listový salát , ale za parných letních dnů budou rostliny potřebovat stínění.


Ani severní balkon nebo místo, kde . Letos bych vás chtěl uvrtat do pěstování ovoce a zeleniny přímo na. Nemusíte vlastnit zahradu, abyste si mohli pochutnat na křehkém salátu, který vadne na pultech obchodů přímo . Pěstování salátů na balkoně nebo za oknem. Nemusíte jíst zavadlou dovozovou zeleninu ze supermarketu, ačkoli nemáte ani metr zahrady. Sklízet bohatou úrodu můžete i na balkoně.


Kdy je nejvhodnější doba na pěstování salátu ? V tomto bodu to budou mít o maličko jednodušší zahrádkáři, kteří mají skleník. Ti totiž mohou salát. Listový salát můžete pěstovat doma po celý rok.


V teplejších dnech na balkoně , v chladnějších klidně i na parapetu. Semínka salátu je většinou . Pokud chcete mít na balkóně zeleň – pěstujte saláty. Existuje nespočetné množství druhů: váš balkón ozdobí kadeřavé, hladké nebo zubaté hlávky – většinou . JAK - semena pro tento . Chutnou zeleninu si přitom můžete vypěstovat i na balkóně. Stačí vědět, jak na to.


Pěstování salátu na balkoně

Barevná semínka jsou . Hlávkové saláty nemají žádné speciální nároky na . Chcete sklízet domácí rajčata a papriky, trhat čerstvé listy salátů nebo mít vlastní úrodu jaho i když nemáte zahradu? K pěstování vám totiž stačí balkon. K jejich pěstování postačí sáček semínek, samozavlažovací truhlík a lehký substrát. Na balkoně či během podzimu na okně si velmi snadno .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky