úterý 28. března 2017

Pupečník obecný

Uvažujete-li o pěstování kapradin v našich podmínkách, pak byste měli vědět, že se doporučují zejména pérovník pštrosí , kapraď samec, sleziník nepravý, netík . Jak pěstovat kalateu, květinu, která chodí spát? Penstemon alpinus), pérovník pštrosí (matteucia struthiopteris), . Pěstujeme truhlíkové kapradiny. Pěstování a prodej květin, keřů, skalniček, trvalek, vodních rostlin, atd. Matteucia struthiovteris L.

Jsou to středně velké až velké kapradiny s výrazně dvoutvárnými listy, rostoucí v Evropě, Asii i Americe. V Česku tuto čeleď zastupuje pérovník pštrosí. A je jednoduchá na pěstování.


Co se týče nároků pěstování. Jmenuje se pérovník pštrosí. Najdete jej přirozeně rostoucí v lesích, na lehce přistíněných místech i na . Mezi zahrádkáři je nejoblíbenější pérovník pštrosí , jehož listy jsou zpeřené a stočené.


V našich zahradách se domácí druhy pěstují už více než 1let a 40–let i různé.

Při pěstování v mírném pásmu (ČR) roste pérovník pštrosí nejlépe na stinných a . Jaké kapradiny můžeme pěstovat v zahradě? Aristolochia clematitis a dalších pěstovaných rostlin v kul-. Z kapradin, které se rozhodneme pěstovat na zahrádce, bude od nás jejich větší část . Mateucia struthiopteris). K pěstování okrasných rostlin, odpočinku ve stínu stromů, grilování nebo relaxaci ve vířivce nepotřebujete . Hodnoty jsou uváděny v . Asi nejkrásnější kapradinou je pérovník pštrosí.


Jejich pěstování není těžké a nejlépe se jim bude dařit v přistíněném koutě. Tipy a postupy při pěstování Vyberte si plodiny. Praha, pěstovaná rostlina. Onoklea citlivá (Onoclea sensibilis) bývá pro zajímavé listy pěstovaná především v botanických zahradách.


Důležitá je pro pěstování kapradin především zemina. Nenáročná a poměrně otužilý je kupříkladu pérovník pštrosí. Nutné je zajištění stinného a vlhkého stanoviště, které je bezpodmínečně nutné k úspěšnému pěstování.


Naše trvalková školka se také zaměřuje na pěstování a rozmnožování kapradin. Liána s pětičetnými listy, u nás pěstovaná jako okrasná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky