pátek 24. března 2017

Mišpule obecná

Nezralé chutnají tříslovitě, dozrávají po přemrznutí a. Mišpuľa_obyčajná sk. Je to dřevina pocházející z Blízkého Východu, kde se uplatňuje především jako ovocná dřevina. Plody, malvice, musejí přejít mrazem, než se dají konzumovat.


Pokud tedy hledáte její náhradu pro naše klima, mišpule obecná nabídne podobné olistění i stavbu.

Mespilus germanica L. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny . Pochází z jihozápadní Asie, odkud byla . Má tuhé, opadavé listy oválně vejčité s nápadným žilkováním. Na podzim vybarvují od . THE RED Group - award________. If you receive RED Group awards.


Dorůstá výšky m, má nízko osazenou korunu.

Nemusíte se bát toho, že by byla mišpule hodně náročná na kvalitu půdy. Dobře se jí daří téměř všude, spokojenější však ale bude v lehčí a . Opět jedno ze zapomenutých plodů, pochází sice z jižních . Dřeviny pěstované v kultuře většinou nemají trny. Popis: keř nebo strom o výšce kolem m, listy jsou podlouhlé, kožovité, kvete v květnu, květy velké, bílé, plodem jsou . Listy jsou úzce eliptické, . V květnu vytváří bílé nebo narůžovělé květy. Na trnitých větvích vyrůstají eliptické zašpičatělé listy. Původ: jihovýchodní Evropa, severní Írán, Zakavkazí.


Plody jsou poměrně velké, chutné . Naši předkové se s ní setkávali častěji než my. Používali plody mišpule na kompoty, rosoly a sirupy. Seznamte se s ní i vy. Léčivé ovoce, kterému svědčí přemrznutí.


Databáze fotografií přírody. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.

Rostlina patří do rodu s přibližně druhy, je stálezelený keř, který .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky