pátek 11. listopadu 2016

Množení ostružin řízky

Také je možno dlouhý šlahoun, který se plazí po zemi, přihrnout. Množení ostružin hřížením - kdy odstřihnout výhon? Pracovat musíme pozorně. Vegetativní množení okrasných dřevin je velmi výhodné.


Odebírají se vrcholové řízky se dvěma až třemi listy.

Při množení maliníku nepoužíváme rostliny napadené . Otázka: Rád bych získal více rostlin beztrného ostružiníku. Na rozdíl od toho trnitého má mnohem méně šlahounů. Běžně se pomocí řízků množí například africké fialky, fíkus benjamín či vánoční kaktus. Lilie v květináči (pieces). Hledáte rododendron v květináči ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo.


Ujmutí a další růst řízků závisí na jejich délce a na vlhkosti půdy.

Pokusy Moskevské ovocnářské stanice bylo zjištěno, že řízky musí být nejméně . Ostružiny pro zahradní pěstování, vhodné odrůdy pro tvorbu živého plotu, recepty na přípravu. S množením ostružiník většinou problémy nemá, spíše naopak. Snadno se množí hřížením nebo z polovyzrálých řízků. Unsubscribe from Svaz školkařů ČR?


U ostružin a malin je optimálním způsobem vrstvení vrcholů, které se provádí . Rozmnožování ostružiníku se provádí dřevitými řízky , přičemž . Není to tak úplně tradiční rostlina pro pěstování na zahradě, nicméně je několik několik odrůd ostružin , které stojí za to si někam k plotu vysadit. MNOŽENÍ botanické druhy semenem, od VI můžeme opadavé druhy množit. VII–VIII, některé druhy možno množit kořenovými řízky ,. Nicméně, existuje několik případů, kdy vegetativně množených rostlin jsou geneticky identické. Pěstování ostružin z řízků. Z rostlin odebíráme silné, vyzrálé letorosty, které rozdělíme na jednotlivé řízky po 3-pupenech, postupujeme od spodu a vyřadíme jen nevyzrálé vrcholové . Pro množení kořenovými řízky je vhodná jaro nebo podzim.


Speciální substrát pro množení pomocí řízků. Substrát je vzdušný a skládá se ze směsi různých druhů kvalitních rašelin a křemičitého písku. Mezi pěstované ovocné rostliny, často množené pomocí řízků , patří hroznové víno, rybíz.

Z ovocných rostlin takto lze množit ostružiny a některé z maliníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky